Thursday, May 23, 2024

Večina staršev, predvsem mamic se ob pogledu na majhna oblačilca za dojenčke kar stopi. Vsekakor bi rade imele vse in to v različnih barvah. Kaj šele ko pridemo do drugih otroških stvari, igrač, pripomočkov, vozičkov, stolov… Izbira je gromozanska in veliko je lepih reči, zato se je še toliko težje odločiti.


Pogosto po rojstvu otroka pridemo do spoznanja, da smo nakupili preveč nepotrebnih reči.

Kaj se torej splača kupiti od večjih nakupov?

Previjalna miza je nujno potrebna. Najbolje je, da jo imate kar v kopalnici v kolikor vam prostor dopušča. Tako bo voda vedno blizu roke.

V kolikor ne nameravate spati skupaj z otrokom, potrebujete tudi otroško posteljico. Najbolje jo je, vsaj v prvih mesecih, imeti blizu postelje v kateri spite vi, saj vam bo to prihranilo nekaj korakov ponoči pri hranjenju.

Glede na to, da nosilka v prvih mesecih življenja novorojenčka ni preveč priporočljiva vam bo prav prišel voziček. Po večini se otroci radi vozijo v vozičkih a so tudi tu izjeme.

Če nimate kadi doma boste potrebovali še banjico za kopanje otroka.

Otroški avtosedež, v začetnih mesecih najbolj priporočljivo kar lupinica. Kamorkoli se boste odpravili z dojenčkom je najpomembneje, de poskrbite za varnost.

To je od nujnih večjih nakupov vse. Naslednjič pa delim z vami še katere obleke potrebuje novorojenček rojen v hladnih mesecih.

Kategorija:   dojenček, Dojenček in nega
Naslednji prispevek

Kako se razvije vid novorojenčka

22 decembra, 2018 0