Saturday, May 25, 2024

Ne verjamete? Pa začnimo z glavnim živilom, kruhom. Za mehkobo kruha se v testo dodaja azodikarbonamid, glavna sestavina jogijev in gumijastih čevljev. Najdete ga v Burger Kingu, McDonald’su, Starbucksovih pecivih…


Voda in posledično ribe so polne plastičnih mikrogranul, podobnim tistim v zobnih pastah, žvečilkah, tkočem milu, šamponu in ostalim izdelkom za osebno higieno. Plastične minidelce pa zaradi novih zakonov EU, ki predpisujejo, da morajo biti vsi mesni (tudi suho meso!?!) in mlečni izdelki zaviti v plastično oz. polietilensko folijo, najdemo tudi v teh izdelkih.

Pred leti so kuharji v vojski brom dodajali v čaj in s tem uničevali libido pri vojakih, zdaj pa ga lahko najdemo v številnih rastlinskih oljih. Brom povzroča številne nevrološke motnje, niža libido pri moških, povzroča težave s plodnostjo, poškoduje številna tkiva, še posebej nevaren je plodu. Običajno se ga dodaja rastlinskim oljem, ki je tudi ena izmed komponent gaziranih pijač. Najprej je bila uporaba broma predvidena za izdelavo protipožarno odpornih oblačil, zdaj pa ga uživamo skoraj vsaj dan.

Slavni HFCS ali visoko-fruktozni sirup, ki ga je v 80-tih najprej uvedla Coca-Cola, je med proizvajalci hrane pravi hit. Sestavlja ga fruktoza, glukoza in 20% vode, glavna surovina pa je GMO koruza. Poceni izdelek, nadomešča sladkor, poleg tega je tudi konzervans in stabilizator okusa, ki uničuje jetra, izzove prekomerno telesno težo, kardiovaskularne težave in predstavlja zanesljivo pot proti diabetesu.

Transglutaminaza ali lepilo za meso je zadnji od neverjetnih izumov pohlepnih proizvajalcev. Aditiv uspešno lepi mesni odpad tako da težko prepoznate ali jeste pravi biftek ali neko zlepljeno smet. Verjeli ali ne, trenutno ta aditiv premore kar 35% vseh prehrambenih izdelkov – tofu, žita in večina mlečnih izdelkov.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Malčki in gledanje televizije

19 februarja, 2014 0