Sunday, April 21, 2024

Obstajajo pa tudi izjeme. Neka gospa, zaradi poškodbe centralnega živčnega sistema, kot posledice operacije žolča, lahko orgazem doživi s stimulacijo stopala. Dovolj je že, da stoji povsem na miru.


Sindrom nenehne genitalne vzburjenosti je dobro raziskan in poznan – ženske v enem dnevu doživijo tudi po 200 orgazmov. Neka ženska iz Kolorada za orgazem potrebuje zgolj sladoled.

Poznamo pa tudi bolj nenavadne ideje. Lady Gaga pravi, da je za orgazem dovolj samo sugestija. Zamišljaš si spolni akt, opraviš dihalne vaje in končaš v orgazmu. V enako kategorijo lahko pripišemo orgazem, ki se ga doseže z zehanjem. Samo zehanje pa ni dovolj, zraven potrebuješ še antidepresiv Clomipramine, ki v kombinaciji z zehanjem nekatere ženske privede do orgazma.

Še dve urbani legendi. Orgazem med porodom, ki se med porodom doživi s stimulacijo celotnega reproduktivnega sistema, ter orgazem med dojenjem. O tih dveh primerih se piše veliko, zato tudi mi puščamo možnost, da je temu tako. Slišati je dokaj logično. Med blago stimulacijo prsnih bradavičk se izloča hormon oksitocin, ki izzove kontrakcijo vagine in maternice, ter na koncu pomaga pri doseganju orgazma.

Ženske so s svojim orgazmom v prednosti tudi pri izvajanju nekaterih telesnih aktivnosti. Eno izmed njih je prav zagotovo jahanje. Ne gre zanemariti niti orgazmičnih učinkov joge. Torej, v katerem grmu tiči zajec?

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Univerzalno cepivo proti gripi?

24 septembra, 2013 0