Friday, June 14, 2024

Kiropraktika predstavlja varen in učinkovit pristop k izboljšanju sposobnosti telesa za pravilno delovanje. Vsi kiropraktiki imajo licenco za delo z nosečimi pacientkami. Čas in trud namenjen dobremu počutju v nosečnosti in pripravi na spočetje pa je koristno za vse ženske.


Nekateri kiropraktiki so pokazali poseben interes za delo z ženskami v prenatalnem in poporodnem obdobju, ter so na tem področju še dodatno usposobljeni. Z izobraževanjem na tem področju so razširili znanje o plodnosti in materinstvu, ki jim pri reševanju težav s plodnostjo omogoča najboljše možne naravne pristope.

Kako kiropraktika pripomore k plodnosti?

Naše telo je neverjetna tehnična poslastica, ki izpolni in naredi številne neverjetne naloge, vključno z ustvarjanjem novega življenja. Zahteve po različni nalogah se prenašajo po živčnih poteh. Živčni sistem je glavni komunikator celotnega telesa.

V številnih primerih je neplodnost povezana z nepravilnim delovanjem živčnega sistema, nepravilne prehrane, stresa in slabih življenjskih navad. Kiropraktiki so strokovnjaki za živčni sistem, njihov primarni cilj je da sprostijo posamezne blokirane ali obstruirane živčne poti. Vzdrževanje hrbtenice v pravem položaju, brez pretiranega vmešavanja v delovanje živčnega sistema in svetovanje o pravilni prehrani, fizični aktivnosti in spremembi življenjskih navad, je izbira kiropraktika ena izmed najboljših možnosti za harmonično delovanje telesa.

Kiropraktika se uporablja tudi pri drugih metodah zdravljenja neplodnosti in močno izboljša uspešnost oploditev z biomedicinsko pomočjo kot je npr. IVF postopek.

Je kiropraktika draga?

V primerjavi s ceno IVF postopka lahko rečemo, da je cena terapije pri kiropraktiku simbolična.

S svojim ginekologom se pogovorite o:

Vse več žensk se zaveda prednosti kiropraktike, zato se je število ponudnikov uslug v zadnjih letih zvišalo. Vsi kiropraktiki morajo biti zdravniki usposobljeni za delo kiropraktika, če ste noseči, je dobro da je kiropraktik izobražen tudi v tej smeri. O obisku kiropraktika obvestite svojega ginekologa. Zdravnike, ki na kiropraktiko še vedno gledajo kot na neko okultno dejanje, je potrebno seznaniti o njenih številnih prednostih. V vsakem primeru je dobro poiskati možnosti, ki spodbujajo naravne sposobnosti bio-fizičnega delovanja vašega telesa. V kolikor z vašim zdravnikom ne najdete skupne besede, pač izberite ginekologa, ki bo spoštoval vašo izbiro. 

Naslednji prispevek

Neplodnost in negativna čustva

4 septembra, 2014 0