Friday, December 1, 2023

Tokrat to mišljenje ne temelji le na logiki večkrat, ko to počneš, več sperme se bo prebilo do čakajočega jajčka in bolj verjetno je, da boste zanosili. Nova študija ugotavlja, da lahko vsakodnevni seks dejansko izboljša zdravje sperme in tako poveča možnosti za zanositev. Dandanes ne gre toliko za količino kot za kakovost.


Ta študija lahko odgovori na vprašanje o tem, ali naj bi se moški vzdržali spolnosti nekaj dni pred želeno zanositvijo.

Avstralski raziskovalci pravijo, da je njihova študija 118 moških, ki so imeli po ocenah spermo z nadpovprečno poškodovano DNK, pokazala, da je vsakodnevni seks bistveno izboljšal kakovost sperme. Verjamejo, da pogostejši izlivi hitreje premaknejo spermo iz mod, kjer se lahko DNK poškoduje. Medtem, ko se je količina sperme zmanjšala zaradi spolne aktivnosti, je povečano zdravje sperme odtehtalo kakršne koli skrbi glede tega.

Glavni raziskovalec je poročal, da je ta študija zelo koristna za pare, ki poskušajo zanositi, saj navaja: »Z gotovostjo lahko zaključimo, da naj bi pari z relativno normalnimi parametri sperme občevali vsakodnevno vsaj en teden pred datumom ovulacije.«

Veliko je mnenj o tem, kaj naj bi oz. naj ne bi počeli, ko poskušate zanositi. Ali je vsakodnevni seks le dodatna točka na seznamu? Ali bi teorijo o pogostejšem seksu vzeli resno potem, ko ste prebrali takšno študijo?

Stvari, ki njegovi plodnosti ne koristijo:

  • Antidepresivi

  • Grelci sedežev v avtu

  • Prekomerna teža

  • Čas

Stvari, ki koristijo plodnosti:

  • Določena hrana

  • Vitamini
Naslednji prispevek

Soja negativno vpliva na plodnost

13 junija, 2012 0