Friday, July 19, 2024

Bidermajer

Droben šopek, v katerem so lahko različne vrste cvetja, čeprav je navadno sestavljen pretežno iz vrtnic. Cvetje, ki se v koncentričnih krogih širi navzven, je pritrjeno v plastično držalo z napojeno vodo, ki ohranja cvetje sveže skozi cel dan. Taki šopki so primerni za neveste z drobnimi postavami in preprostimi oblekami.


Okrogel šopek

 
S satenastim trakom je v šopek povezano raznovrstno cvetje, enega barvnega odtenka. Velikost je odvisna od število cvetov, zato je primeren za vse postave in stile oblek. Takšni šopki so zelo praktični in se lepo nosijo. Enak manjši šopek je lahko namenjen tudi namizni dekoraciji.

Padajoči šopek

 
Šopek je sestavljen iz raznovrstnega cvetja v enakem barvnem odtenku. Z različno obliko in dolžino pecljev dobimo šopek, ki spominja na slap. Taka oblika je najprimernejša za ozke obleke ali višje postave. Nosimo ga nekoliko bolj pazljivo, saj je cvetje lahko zatakne ob obleko. Ni primeren za drobne, majhne postave.

Šopek kot žezlo

 
Posebnost takega šopka je v nošenju, saj sta njegova oblika in izdelava preprosti. Dolgopecljato cvetje (vrtnice, kale, …) je rahlo povezano s trakom. Tak šopek počiva na nevestinih rokah. Primeren je za prečiščeni, minimalistični stil oblek, poda se vsaki postavi.

Šopek kot krogla

 
Do 20 cm (premer) krogla iz raznovrstnega ali istovrstnega cvetja je najboljša možnost za neveste, ki želijo imeti proste roke in želijo biti drugačne. Ker je cvetje napojeno z vodo, lahko uporabimo tudi cvetje, ki potrebuje več vode.

Sestavljen šopek

 
Večji cvetovi (amarilis, vrtnice, lilije, …) so tesno povezani v šopek, ki je obdan z zelenjem tako, da je cel šopek videti kot velik cvet. S takim šopkom lagko izrazite svojo individualnost zaradi raznovrstnega cvetja, ki ga lahko vpletete v takšen šopek.

POZOR! Vsi cvetlični aranžmaji: poročni šopek, naprsni šopki, okrasitev cerkve in prostorA za slavje morajo izražati slog poroke in biti vsak posebej paša za oči, skupaj pa sestavljati celoto.

Cvetlične namizne dekoracije, naprsni šopki in vsi ostali cvetlični aranžmaji ustvarijo vzdušje posebnega dogodka. Cvetje je tisto, ki bo zapolnilo morebitno praznino kakšnega kota, polepšalo prostor in ustvarilo tisto posebno ozračje.

Kategorija:   Novice, Poroka
Naslednji prispevek

Izboljšajte si finančni položaj

13 junija, 2012 0