Monday, June 17, 2024

Črnilo, ki se uporablja za izdelavo tatujev ali drugih ‘umetnostnih’ poslikav na našem telesu, vsebuje živo srebro. Prebadanje in barvanje globlje plasti kože poskrbita, da živo srebro za vedno ostane v našem telesu.


Visoke pete

Drži! So seksi in privabljajo moške poglede, drži pa tudi, da negativno vplivajo na lokomotorni sistem. Pogosti so izvini gležnjev, povzročajo otiščance, krče predvsem v mečnih mišicah, deformirajo nožne prste, ter dolgoročno poškodujejo hrustanec na kolenih in kolkih.

Torbice

Velike in težke torbice lahko povzročijo bolečine v vratu in hrbtenici. Torbice, ki so težke približno 15% telesne teže lastnice, lahko povzročijo migracijo vretencev. Raziskava, ki jo je izvedlo britansko združenje za kiropraktiko pravi, da poleg modno osveščenih žensk, za bolečinami izzvanimi kot posledica nošenja težkih torb, trpijo tudi moški. Med nošenjem torbe se vrat refleksno nagne na stran in tako olajša nošenje bremena , ter omogoča optimalno porazdelitev teže. Prav ta prilagoditev pa povzroči napetost in napenjanje. S tem se poveča oddaljenost med vratom in rameni, kar kasneje povzroči bolečine v vratu in vnetje mišic. Nenehno napenjanje vratnih mišic pa lahko povzroči pojav krčev in bolečin.

Tangice

Njim smo na našem portalu namenili že kar nekaj pozornosti, pa vseeno še enkrat: tangice povzročajo vaginalne okužbe in okužbe sečnice. Če že ravno ne morete brez njih, se vsaj pred spanjem oblecite v kaj bolj udobnega.

Ozke kavbojke

Čeprav se ženske ravno ne strinjamo s tem, moderni moški smatrajo, da jim ozke kavbojke dobro stojijo, zato se jim ne nameravajo odreči. Ta nov modni trend pa je eden izmed najbolj nevarnih. Ozke hlače povzročajo težave z mehurjem in torzijo testisov. Raziskava v Veliki Britaniji je odkrila, da je torzija testisov značilna za vsakega desetega moškega, ki nosi ozke hlače. Pojavijo se tudi težave z mehurjem ali sečne infekcije. 

Kategorija:   Moda, Novice
Naslednji prispevek

Menopavza in urinarna inkontinenca

3 marca, 2014 0