Wednesday, May 29, 2024

Moški, ki skrivajo svojo nezvestobo morajo vedeti, da ne tvegajo samo svoje sreče, temveč tudi življenje. Ne govorimo o tem, da bi njegovo smrt lahko povzročila besna soproga ali partnerica, temveč o visoki stopnja stresa, ki nastopi zaradi skrivanja, laganja, izmikanja in strahu pred razkritjem dvojnega življenja, opozarjajo znanstveniki.


Cena nezvestobe

Znanstveniki, ki se ukvarjajo s preučevanjem možganov trdijo, da grizenje podzavesti zaradi varanja, kot tudi vlaganje velikega napora v skrivanje skrivnostnega življenja, lahko privede do t.i. eksplozije uma.

Veliki pritisk do katerega prihaja zaradi skrivnosti, laganja in skrivanja se manifestira v obliki pogostih migren, ki lahko povzročijo usodne poke krvnih žil v možganih.

Nevrolog Loernco Pinessi, predsednik italijanskega Društva za migrene, moške, ki so varanju bolj podvrženi opozarja, da z vodenjem dvojnega ljubezenskega življenja in skrivanjem afere pred svojim dekletom ali ženo, tvegajo lastno življenje.

Žensk zaradi varanja ne boli glava

V sklopu svojega dela je Pinessi zdravil veliko število moških pacientov, ki so trpeli za posledicami migren, prisotne v glavnem pri nezvestih moških. Pinessi je skozi svoje delo opazil, da nezveste ženske nimajo težav z migreno. Ta fenomen pogosteje prizadene moške in je tesno povezan s stresom in visokim krvnim tlakom. Pinessi verjame, da se nezvesti moški ne morejo rešiti občutka krivde, zaradi česar so stalno napeti in podvrženi stresu. Opozarja še, da več kot ima moški spolnih odnosov, hujši je pritisk na njegovo srce.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Črno vino ščiti pred pljučnim rakom

13 junija, 2012 0