Sunday, December 3, 2023

Vosek

Postopek, pri katerem boste morale nekoliko stisniti zobe, to velja še bolj za lastnice močnejših dlak. Vendar pa je dobra stran voskanja v tem, da ga je potrebno ponoviti le dvakrat na mesec, saj dlačico odstrani na samem začetku rasti. Pred depilacijo mora biti koža popolnoma suha, zato jo natrite s tonikom. Vedite, da boste z voskanjem odstranili, ne le dlake, temveč tudi težko pridobljeno poletno barvo. Postopku se izogibajte tri dni pred in med menstruacijo, saj takrat organizem zadržuje vodo in je koža zato občutljivejša.


Britje

Preprosta, hitra in poceni metoda. Odlična, ker nam zaradi nje ni potrebno trpeti bolečin. Idealna za britje nog in pazduh. Vendar pa dlačice rastejo skorajda z vidno hitrostjo, povrhu vsega so še vsakič močnejše in temnejše. Današnje ženske britvice s tremi rezili se po kakovosti že lahko primerjajo z moškimi in jih veselo pozdravljamo, saj odlično opravijo svoje delo. Pazite da iste britvice ne uporabljate v nedogled dolgo, to pomeni, da redno menjajte rezilo in pa, to gotovo že veste: nikoli ga z nikomer ne delite!

Depilacijska krema

Prav tako gre za preprosto metodo, ki je popolnoma neboleča. Vendar pa to ni ravno najbolj zdrav način odstranjevanja dlak, pomislite, če krema dlako dobesedno raztopi, kaj to šele pomeni za vašo kožo. Torej tiste z bolj občutljivo kožo se ji vsekakor v velikem loku izogibajte. Priporočamo, da pred uporabo naredite test,kako se vaša koža odziva na kremo. Depilacijska krema ima še en minus, namreč ima lahko precej neprijeten vonj. Novejše imajo pogosto dodane dišave, tako da se ta težava nekoliko omili.

Električni depilator

Uporablja se predvsem za ravne predele, odličen je za noge, manj za intimne dele. Načeloma metoda ni zelo boleča, morda bo na trenutke le potrebno malo potrpeti. Bodite pa pazljive na začetku, dokler se strojčka ne navadite. Najnovejši strojčki za odstranjevanje dlak hkrati luščijo in odstranjujejo odmrle celice, s čimer se zmanjša možnost vraščenih dlak. Dobra lastnost uporabe depilatorja je ta, da ga ni potrebno uporabljati pogosto,saj dlake počasi zrastejo. Dovolj je enkratmesečna uporaba. Vendar pa depilator bistveno ne zmanjša števila novih dlak.

Laser

Pri laserju je tako, da z enkratnim obiskom ne boste dosegli nič, gre za postopek, ki ga je potrebno večkrat ponoviti. Vsekakor je to izredno draga metoda, cene od salona do salona variirajo, vendar pa se gibljejo okoli nekaj sto evrov. Kako deluje? S toploto se okvari mešiček dlake in tako prepreči njeno nadaljno rast. Uporaben je za kjerkoli po telesu. Dlake so po zaključenem krogu večkratnih ponovitev trajno odstranjene. Najboljši rezultati so v primeru svetle kože in močnih temnih dlak, bližje ste tej kombinaciji, več uspeha lahko pričakujete. Poleg tega, da laser ne bo prizanašal vaši denarnici, tudi vam ne bo, saj je občutek nekoliko pekoč, na trenutke tudi boleč, vendar pa bolečina takoj mine.

Kategorija:   Depilacija, Novice
Naslednji prispevek

Vroč čaj povezujejo z rakom

13 junija, 2012 0