Monday, July 22, 2024

Mnogim ženskam povzročajo dlake preglavice. Zato se poslužujejo raznovrstnih načinov za odstranjevanje le teh. V času nosečnosti pa se lahko zgodi, da dlake rastejo še malo hitreje in zato jih je potrebno pogosteje odstranjevati. Nosečnost sama ni razlog, da bi se odpovedali odstranjevanju, pomembno je le, da smo med samim dejanjem bolj pozorni na reakcije našega telesa. Pri uporabi krem in pen za britje lahko pride do alergijskih reakcij, saj se telo ženske med nosečnostjo drugače odziva na okolico. Niso pa vsi načini odstranjevanja dlak primerni za nosečnice.


Britje

Ženska se med nosečnostjo lahko brez težav brije tako kot se je do tedaj. Problem nastane le, ko je trebuh že prevelik in so predeli, potrebni britja, predaleč ali nevidni. Takrat je bolje, da se britja ne lotimo ali pa se poslužimo kakšne druge vrste odstranjevanja dlak pri profesionalcih.

 

Depilacija

Poznamo več vrst depilacije in žal niso vse priporočljive za nosečnice. Naravni vosek je najbolj priporočljiv način depilacije, saj ne vsebuje škodljivih snovi. Najmanj priporočljive so depilacijske kreme, ki navadno vsebujejo veliko kemičnih snovi. Lahko pa uporabite tudi električni depilator, ki je tako kot britvica neškodljiv.

 

Lasersko odstranjevanje dlak

Le to res ni priporočljivo, predvsem v času zgodnje nosečnosti, ko se plodu razvijajo organi in bi jih tako lahko poškodovali in povzročili deformacije. Strokovnjaki odsvetujejo lasersko odstranjevanje do konca nosečnosti, tudi če predel britja ni v bližini trebuha.

 

V nekaterih porodnišnicah je še vedno uveljavljena praksa britja pred porodom. Zato se nekatere ženske pred porodom raje same odločijo za depilacijo ženskih predelov. Žal nikoli ne moremo natančno vedeti, kdaj se bo otrok rodil, da bi si lahko pravočasno rezervirale termin. Pri tem je dobro poslušati svoje telo in začutile boste, kdaj se je začelo pripravljati na porod. V pomoč vam je lahko dejstvo, da prvorodke v povprečju rodijo po predvidenem datumu poroda, medtem ko mnogorodke statistično rodijo prej.

Naslednji prispevek

Kremna bučna juha

27 septembra, 2018 0