Wednesday, June 19, 2024

Dvojni užitek

Dezodoranti ali losjoni bodo med nosečnostjo postali nekoliko bolj priljubljeni, so lažji, ter v primerjavi s parfumi vsebujejo manj alkohola. Nekateri vonji celo pomagajo v boju proti slabosti npr. poprova meta, ingver in kardamom. Številne nosečnice so na lastni koži izkusile, da vonji citrusov pomagajo blažiti simptome slabosti, vonji so blagi, sveži in pomirljivi. Vonji sladke pomaranče, limone in mandarine so med nosečnicami še posebej priljubljeni. Med ostale nosečnicam prijetne vonjave lahko pridamo vonje sivke, vrtnice in kamilice. Te vonjave lahko najdemo tudi v masažnih losjonih.


Eterična olja imajo povsem drugačne lastnosti kot dezodoranti ali losjoni. Eterična olja so esenca rastlinskih izločkov, tako aromatskih kot ostalih. Uporaba nekaterih eteričnih olj se med nosečnostjo ne priporoča, saj so lahko ob neposredni aplikaciji na kožo toksična, nekatera pa so fototoksična, kar pomeni, da se ob pomoči sončnih žarkov na koži pričnejo izločani toksini. O uporabi eterični olj med nosečnostjo se pogovorite z vašim ginekologom, pomoč lahko poiščete tudi pri aromaterapevtu, ki pozna lastnosti vseh eteričnih olj.

Naj se vonjanje prične

Začnite razmišljati, kako se želite počutiti v novi vlogi, v vlogi nosečnice. Želite biti mirne, seksi , samozavestne, muhaste, zapeljive, svobodne… Vonjave nas pogosto pripeljejo v neke pretekle čase in doživetja, ter odražajo vidik kdo pravzaprav smo in želimo biti. 

Naslednji prispevek

Nega las v nosečnosti

21 avgusta, 2014 0