Tuesday, May 21, 2024
11 septembra, 2014

O čem je vredno premisliti preden se ločimo

By 0 1573 Views

Ni pomembno ali odločitev spremlja vsakodnevno nezadovoljstvo s partnerjem, ali pa je zadaj kaj hujšega, v tako pomembno odločitev je vedno potrebno vključiti pravo strategijo, ki vam pomaga obuditi pozitivne stvari iz preteklosti z namenom pozitivnih sprememb v medsebojnem odnosu.


Zazrite se vase in vaš odnos s partnerjem najprej razčistite s samim seboj. Za spremembo dinamike ne potrebujete negativnih zunanjih dejavnikov (beri nasvetov ‘prijateljic’). Kljub temu, da razmišljate o veliki življenjski spremembi, najprej pretehtajte vse pozitivne lastnosti partnerja kot so ljubezen, čustva, sočutje, prijaznost, komunikacija, skrb… Kljub pomislekom, pa te lastnosti še vedno utelešajo vašega partnerja? Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, obstaja precej možnosti krpanja in razvoja zakona. S tem ko ste nase prevzeli odgovornost niste zgolj zadovoljili svojih potreb, ampak ste jih sposobni tudi uresničiti.

Nadzor nad čustvi bo vašemu partnerju pomagal stopiti na enako pot, pot, ki utira možnost bolj produktivnega dialoga. Spoznanje, da nihče ni popoln pa je prvi skupni korak na tej poti. Spoznali ste se s svojimi pomanjkljivostmi in prosite za odpuščanje. Mogoče vas bo zakonec ignoriral, kljub temu pa bo opazil, da se z vami nekaj dogaja.

Stare navade so železna srajca in ko se enkrat prikradejo na podzavestno raven, je z njimi težko prekiniti. Zavestna ignoranca disfunkcionalnih miselnih vzorcev je za zdrav in srečnejši odnos ključnega pomena. Če že v podzavesti razmišljate o tem, da vas partner ne ljubi, da mu ni mar, boste težko izboljšali vajin odnos. Odmik od ustaljenega miselnega vzorca je pomemben korak v pravo smer. Človekova psiha omogoča pokroviteljstvo negativnih misli, zato se je potrebno osredotočiti na več pozitivnega. Primerjajte pozitivne in negativne dejavnike, mu je mar zame, me ima rad…

V šibkem razmerju pogosto podoživljamo travme iz preteklih situacij in okoliščin. Nezaceljene stare rane vedno znova in znova odpirajo stara žarišča. Ali je te rane moč zaceliti? Partnerju postavite nekaj osnovnih vprašanj:

·         Kaj sem naredila, da si tako nesrečen?

·         Zakaj sem te odrinila?

·         Kaj lahko storim za tvojo srečo?

Tudi same si odgovorite na vprašanja. Odkriti odgovori so ključnega pomena za celjenje ran in ključnega pomena za izboljšanje odnosa.

Lahko ste odlična, vzorna partnerka, vendar ste kljub temu nezadovoljni z vedenjem vašega moža. Prej ko se boste sprijaznili, da ga ne morete spremeniti, prej boste uživali v radostih uspešnega dolgoročnega odnosa. Za uspešen zakon je potrebno sprejeti vse dobre in slabe moževe lastnosti. Na svet gledamo vsak s svojimi očmi, skupen pogled, ko enkrat zaljubljenost mine, pa predstavlja velik izziv. Zavedati se morate, da boste v določenih situacijah nemočni, negativno energijo pa raje porabite za zagon dejavnosti, ki vaju je in vaju še zbližuje.

Ste popolnoma zanemarili dejavnosti, ki sta jih kot zaljubljenca počela skupaj? Kakovostno preživljanje prostega časa zagotovo zbližuje, ter poudarja medsebojno ljubezen. V dnevni urnik umestite tudi skupno preživljanje prostega časa. To je edini pogoj da ostanete povezani. Seveda poskrbite za besedne afirmacije, darila, premišljene geste, fizični dotik… vzajemni ljubeči izrazi lahko prebudijo že več mesecev mrtev odziv. Tendenca ljubezni spodbuja ljubezen. Začne se z dejanji in ne s čustvi. Čustva se pridružijo kasneje.

Temeljito razmislite kaj ločitev pravzaprav pomeni. Seveda ne želimo, da ostanete v nesrečnem, disfunkcionalnem ali žaljivem razmerju, vendar so ti dejavniki kot razlog za ločitev v manjšini. Veliko parov ločitev uporabi kot grožnjo in željo po spremembah. Razmišljanje o ločitvi večkrat spodbudi vstop v slepo ulico iz katere ne najdete izhoda. Ko se enkrat dovolj globoko zazrete vase, ter se o svojih pomislekih in zakonskih težavah odkrito pogovorite s svojim partnerjem, ločitvene vloge pospešeno romajo v zabojnik za odpadni papir. 

Kategorija:   Novice, Poroka
Naslednji prispevek

Kaj med seksom razmišljajo ženske

11 septembra, 2014 0