Tuesday, May 28, 2024

Ob mednarodnem dnevu družin tako v Sloveniji Zveza družin pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije pripravlja akcijo Za družine brezplačno. V tednu družin pa je ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman vsem staršem in njihovim otrokom zaželela, da bi jih družinsko življenje osrečevalo.

Družine pod velikimi pritiski


V poslanici ob mednarodnem dnevu družine je Cotmanova opozorila, da je skupna odgovornost vseh državljanov, da so aktivnosti na nacionalni ravni usmerjene v dobrobit prihodnjih generacij in da se neprenehoma ustvarjajo pogoji za čim bolj kakovostno življenje. Kot je pojasnila, se način življenja v družinah z leti spreminja. Tako so dandanes družine pod velikimi pritiski in je težje usklajevati poklicno in družinsko življenje.

Enakopravne družine različnih oblik in slogov

Da za družino ni več nujno, da je to skupnost dveh poročenih partnerjev, ki imata skupnega otroka, je pojasnila predsednica Zveze družin pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije Maja Kersnik. Dodala je, da je družina skupnost vsaj enega odraslega, ki skrbi za otroka. "Dandanes lahko tudi v Sloveniji govorimo o družinah različnih slogov in oblik, ki pa so vse med seboj enakovredne."

Zveza družin je v sodelovanju s kulturno umetniškimi institucijami ob mednarodnem dnevu družin ponovno pripravila vseslovensko akcijo Za družine brezplačno. Družine si bodo lahko v tednu od 15. do 21. maja ali na dan, ki je posebej naveden, brezplačno ogledale razstave, muzejske zbirke in posebne prireditve, namenjene celi družini.

Vir: Siol

 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Brokoli uničuje negativne posledice diabetesa

13 junija, 2012 0