Monday, March 4, 2024

Občutljivost

Čeprav cirkumcizija ne vpliva na libido in erekcijo je dejstvo, da se z njo na moškem spolnem organu odstrani skoraj polovica kože. S tem pa se odstrani tudi na dotik izrazito občutljive nevrotransmiterje, trdijo korejski znanstveniki. Njihovi kolegi iz University of Michigan pa so potrdili, da je najbolj občutljiv predel obrezanega moškega ravno na mestu kjer se nahaja operativni rez.


Okužbe

Pri neobrezanih moških je verjetnost okužb, zaradi nabiranja nečistoč med glavico in prepucijem, ter posledično idealnih pogojev za razvoj bakterij, mnogo pogostejša. Partnerke neobrezanih moških pogosteje prizadene bakterijska vaginoza, trdi dr. Supriya Mehta epidemiolog iz Chicaga. Neobrezani moški lažje prenašajo spolno prenosljive bolezni, vključno z glivično infekcijo, HPV in HIV-om.

Higiena

Neobrezani moški ustrezno higieno vseskozi težje zagotavljajo. Čeprav večina nima težav s čiščenjem prepucija, le – to zahteva nekaj več časa. Mnoge ženske mislijo, da so obrezani moški bolj ‘čisti’, kar jim zagotavlja boljšo sproščenost med seksom, pojasnjuje ginekologinja Alice Dueck.

Spolnost

Točnega odgovora kako obrezanost vpliva na spolno zadovoljevanje ni. Nedavna raziskava na Danskem je pokazala, da so ženske z obrezanimi partnerji v postelji nezadovoljne, čeprav so nekatere predhodne raziskave postregle z ravno obratnimi zaključki. Kožica lahko povzroči dodatno trenje in tako še poveča užitek med penetracijo.

Bolečina

Ženske z obrezanimi parterji imajo trikrat večjo verjetnost pojave bolečega spolnega odnosa. Neobrezani penis je na otip veliko bolj nežen. Seks je za ženske, ki ima težave z vlaženjem, z neobrezanim partnerjem veliko bolj prijeten, saj kožica poskrbi za nekaj naravne vlažnosti, je odkrila danska raziskava.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Pomanjkanje vitamina D in diabetes

25 februarja, 2015 0