Sunday, April 21, 2024

Zakaj? Kar nekaj moških je, ki se v teh sicer lepi trenutkih počuti nelagodno, pojavi se slabost in vrtoglavica, zato se mora porodno osebje včasih posvetiti tudi njim. Partnerka pa je ob tem podvržena še dodatnemu, vendar čisto nepotrebnemu pritisku.


Nekatere pare prisotnost ob rojstvu otroka še dodatno zbliža, nekateri pa pač pravijo, da sicer lepe izkušnje ne bodo več ponovili.

Pritiskanje na partnerja, da mora biti prisoten na porodu je lahko dvorezen meč. Če izgubi zavest, ali samo razmišlja, kdaj bo lahko pobegnil iz porodne sobe, od njega ne boste deležne kaj prida podpore. To pa seveda ne pomeni, da je slab oče, ali slab mož.

Prisotnost partnerja pri porodu bo zagotovo blagodejno vplivala na travmatične misli ob vašem porodu. Veliko lažje vam bo, če vam je partner sposoben nuditi podporo skozi celoten porod, pa tudi v trenutku, ko bo vaš otrok prvič zajokal bo za oba neprecenljiva izkušnja.

Če kot porodnica, ne vem zaradi katerega razloga ne želite partnerjeve podpore pri porodu, mu to povejte pravočasno, ter mu zaupajte tudi razlog.

Vsi primeri kažejo, da je dogovor med partnerjema ključnega pomena.

Kategorija:   Nosečnost, Porod
Naslednji prispevek

Zablode pri določanju otrokovega spola

19 julija, 2013 0