Friday, February 23, 2024

Čeprav so tradicionalno izrezljane buče zelo lepe, se lahko poslužite tudi kakšnega drugega načina okraševanja buč.


DIZAJNERSKA BUČA
V kolikor je vaš dom bolj dizajnersko oblikovan, vanj pašejo tudi dizajnerske buče. Naredite jih tako, da bučo najprej pobarvate z pokrivno belo barvo. Ko se posuši jo premažete z lepilom in posujete s poljubnimi bleščicami. Z lepilom lahko namažete samo del buče ali ji morda naredite pike.

BUČA ZA UMETNIKE
Bučo prebarvate s pokrivno belo barvo. Nato si izberete poljubne voščenke, ki jih s pomočjo lepilne pištole nalepite na vrh buče ob pecelj. S pomočjo fena stopite voščenke, da kapljice padajo po buči in jo okrasijo.

NETOPIRSKA BUČA
Iz črnega papirja izrežete poljubno število poljubno velikih netopirjev. Nato jih lahko s pomočjo risalnih žebljičkov zapičite v bučo in jo z njimi okrasite.

BUČNI SNEŽAK
Kupite dve buči različnih velikosti. Manjšo bučo uporabite za glavo in jo posadite na večjo bučo. Iz črnega papirja izrežete oči nos in usta ter jih prilepite na glavo. Okoli vratu snežaku zavijte šal in mu na glavo poveznite kapo. Iz črnega papirja lahko izrežete tudi nekaj gumbov in jih prilepite na trebuh.

BUČA IZ GUMBOV
Če vam po hiši leži veliko različnih gumbov, lahko le te uporabite in okrasite svojo bučo. Poljubno število jih s pomočjo lepilne pištole prilepite na bučo.

ČRTASTA BUČA
S poljubnimi akrilnimi barvami na bučo narišemo nekaj črt. Tako jo hitro spremenimo v enostaven a vseeno malo drugačen dodatek v hiši.

MUMIJA BUČA
Manjšo bučo ovijemo s povojem, ki ga najdemo na primer v prvi pomoči. Ko smo zadovoljni samo še iz papirja izrežemo oči in jih prilepimo na povoj. Tako dobimo mumijo bučo.

Kategorija:   Naredi sam, ostalo
Naslednji prispevek

Spomini za 1. november

1 novembra, 2018 0