Monday, June 17, 2024

Olivno olje v 100 gramih vsebuje kar 14 mg vitamina E, ki je kot vemo, zelo dober za zdravje in lepoto naše kože. V kozmetiki se uporablja kot rehidrator in ohranjevalec vlažnosti kože. olivno olje pa ni odlično samo za nego obraza, rok in telesa, temveč je svoje pozitivne lastnosti pokaže tudi pri negi ustnic. Vpliv vremenskih pojavov, na ustnicah lahko pusti negativne posledice. Sedaj najpogosteje posegamo po balzamih in lipstickih, ki pa so zaradi vzdrževanja roka uporabe polni parabenov. Zakaj ne bi preizkusili učinkovitost olivnega olja?


Ekstra deviško olivno olje vsebuje veliko vitamina E, ki navlaži in zmehča ustnice.

  • Piling: ¼ žličke olivnega olja ½ čajne žličke sladkorja. Drobni kristali sladkorja bodo odstranili odmrle kožne celice, oljčno olje pa bo ustnice navlažilo in omehčalo. Bodite previdne, koža na ustnicah je zelo tanka in nežna
  • Vlažilec: neposredno pred spanjem ustnice namažite z olivnim oljem in pustite da se olje vpije. Zjutraj bodo ustnice bolj gladke in mehke.

Pri zelo občutljivi koži pa lahko olivno olje povzroči draženje, zato se ga ne priporoča vsak dan. Za lepše ustnice ga pred spanjem nanesite vsaj enkrat tedensko.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Test za depresijo

19 februarja, 2014 0