Tuesday, January 31, 2023
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Omaka bolognese

By 0 1116 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Sestavine:

700 g mletega govejega mesa
250 g pločevinka pelatov
300 ml pasiranega paradižnika
2 večja čebuli
4 stroki česna
sol
olivno olje
ščep bazilike
ščepec timijana
ščepec provansalskih zelišč
žlica sesekljane zelene
žlica sesekljanega peteršilja
 


Priprava:

V posodi na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo. Ko rahlo porumeni, prepražimo še česen, da zadiši. Dodamo mleto meso, ki ga na hitro prepražimo in z vilico razdrobimo grudice. Solimo, dodamo na koščke zrezane pelate in sok, pasiran paradižnik in vse začimbe. Kuhamo na zmernem ognju.

 Foto: Thinkstock

Komentarji