Wednesday, February 28, 2024
13 junija, 2012

Onesnaženo mivko odkrili že v 23 slovenskih vrtcih

By 0 788 Views

Kot navajajo na ministrstvu za zdravje, so sporno mivko odkrili na Celjskem, v Vrtcu Slovenske Konjice, enota Tatenbach, v Vrtcu Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Vitanje. Na Mariborskem so zdravstveni inšpektorji mivko odkrili v Vzgojno-varstvenem zavodu Jadvige Golež v Mariboru, kjer pa mivka še ni bila uporabljena. Poleg tega so mivko našli tudi v treh enotah Vzgojno-varstvenega zavoda Medvode, in sicer v enotah Pirniče, Smlednik in Ostržek.


Na območju Dravograda in Ljubljane

Na območju Dravograda so mivko našli v vrtcih Brezno in Podvelka, na širšem območju Ljubljane in njene okolice pa so mivko našli v vrtcu Brezovica (kot navajajo na ministrstvu, imajo štiri enote tega vrtca mivko iz Mežice pomešano z drugimi mivkami), poleg tega pa še v sedmih enotah Vzgojno-varstvenega zavoda Kekec iz Grosuplja, v vrtcu Medo, ki deluje v okviru Osnovne šole Janka Kersnika Brdo ter v Vrtcu Vojke Napokoj, ki deluje v okviru Osnovne šole Moravče, so še sporočili z ministrstva za zdravje.

 

V mivki povečana vrednost kadmija in svinca

Mivko, v kateri so bile povečane vrednosti kadmija in svinca, kar je pokazala analiza vzorčenja mivke, ki jo je opravil Zavod za zdravstveno varstvo Celje, so sicer najprej odkrili na Celjskem, v enotah celjskih javnih vrtcev. O onesnaženi mivki so vrtci preko obvestil na oglasnih deskah seznanili tudi starše in vse strokovne delavce vrtca kot tudi svet staršev.

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Hormon, ki pomirja in vzburja

13 junija, 2012 0