Wednesday, June 19, 2024
23 januarja, 2020

OPOZORILO: OTROK NAJ NE GRIZLJA FLOMASTROV

By 0 1071 Views

Seveda smo starši previdni vsakokrat, ko gre za našega otroka. Nanj pazimo na igrišču, na poti v šolo, pri vožnji s kolesom … Doma ga posadimo za mizo, pred njega postavimo kup flomastrov ter risalnega papirja. Ah, končno si lahko oddahnemo in postorimo najnujnejše gospodinjske opravke. Pa si lahko zares spočijemo oči?


Na otroke je treba zmeraj paziti, saj lahko nekaj ušpičijo vsakič, ko odmaknemo pogled. V kolikor mu damo pripomočke za risanje, verjemite – porisane stene niso edino zlo, ki se lahko pripeti.

Otroka nujno opozorite, da ne grizlja pokrovčkov in držal flomastrov, pa naj mu bodo ti še tako zanimivi.

Flomastri so iz umetne mase, ki lahko vsebuje nevarne snovi. Zveza potrošnikov Slovenije je preverila vse flomastre na našem trgu in ugotovila, da se v njih, kljub oznaki CE (ki naj bi tolmačila drugače) pri nekaterih vseeno nahajajo zdravju škodljiva organska topila PVC in PAO.

To pomeni, da oznaka CE sploh ni zagotovilo, da izdelek nevarnih snovi ne vsebuje.

Črnilo iz flomastrov se sicer lahko spere z večine tekstila, v kolikor se otrok poriše po oblačilih. A to velja le za vodotopne barve. Ob kupovanju flomastrov za mlajše otroke pa morate obvezno preveriti, da na embalaži piše, da so izdelani na vodni osnovi.

Predlagamo, da flomastre ne polagate v stoječe lončke, ampak jih hranite leže.

Če jih otrok pozabi po uporabi zapreti, se lahko posušijo. To lahko poskusite rešiti tako, da jih namočite v vodo.

Kategorija:   Zdravje
Naslednji prispevek

JE SPANJE S HIŠNIM LJUBLJENČKOM DOBRO ZA OTROKA?

26 januarja, 2020 0