Friday, February 23, 2024

Testu NIFTY je zaupalo že skoraj 5.000.000 nosečnic po vsem svetu. Gre za popolnoma varen test, ki se opravi v času nosečnosti. S skoraj 100-odstotno natančnostjo razkrije verjetnost, da se bo otrok rodil s katero izmed najpogostejših genetskih bolezni.


Razlogi, zakaj se nosečnice odločijo opraviti test NIFTY, so različni. Med najpogostejše spadajo slabi rezultati nuhalne svetline, ponavljajoči se splavi, starost nosečnice nad 35 let, povečano tveganje za anevploidije, predhodna nosečnost s trisomijo, zdravljenje z IVF.

Govorili smo s Fiono, 26-letno nosečnico, ki nam je zaupala svoje razloge: ”Za test NIFTY sem se odločila še preden sem izvedela, da pričakujem dojenčka. Zakaj? Enostavno zato, ker ta možnost obstaja. Menim, da če lahko s tako visoko natančnostjo, kot jo ima test NIFTY, potrdimo, da naš otrok nima genetskih nepravilnosti, moramo to možnost izkoristiti.”

Včasih do odločitve za test ne pripeljejo negativni razlogi. Vedno več je namreč nosečnic, ki se zavedajo, kako pomemben vpliv ima genetska informacija na življenje tako bodočih staršev kot tudi na otroka. Do nje želijo kolikor je mogoče hitro, enostavno in varno.

Fiona razlaga: ”Všeč mi je bilo, da lahko test opravimo že v zgodnji nosečnosti, od 10. tedna naprej, in tako preženemo skrbi. Sama sem ga opravila v 11. tednu, še pred ultrazvočno preiskavo nuhalne svetline, tako da sem bila pred prvim večjim pregledom pomirjena.”

Test NIFTY je odlična izbira za prav vsako nosečnico, saj gre za varen test, ki se opravi le z odvzemom krvi matere. Zaradi enostavnega postopka ne predstavlja nobenega tveganja in nima nobenih stranskih učinkov.

”Sama sem se kot bodoča mamica izredno veselila tudi podatka o spolu otroka. Tudi to test NIFTY namreč razkrije s skoraj 100-odstotno natančnostjo. Tako sem že zelo zgodaj pričela razmišljati o opremljanju otroške sobice, dodatkih za dojenčka in vseh prikupnih stvareh, ki spadajo k pripravam na novega člana,” nadaljuje Fiona, ki je trenutno v 22. tednu nosečnosti.

Rezultati testa NIFTY, ki velja za najbolj natančen neinvazivni predrojstveni test, so na voljo zelo hitro, le v nekaj dneh. Tako so bodoči starši hitro seznanjeni z eno najpomembnejših informacij v življenju in se lahko že zelo zgodaj v nosečnosti začnejo pripravljati na prihod novega člana.

”Test NIFTY priporočam vsem mamicam, ki bi rade brezskrbno uživale v nosečnosti in se posvetile predvsem pripravam na prihod njihovega zaklada,’ je zaključila Fiona.

 

Več o testu NIFTY najdete na spletni strani www.niftytest.si

Kategorija:   Porodne zgodbe