Monday, June 17, 2024

Vzemite si čas

Mogoče se sliši neumno, vendar si tudi pred oralnim zadovoljevanjem vzemite čas za predigro. Ljubkovanje, božanje in poljubljanje drugih erogenih delov telesa so ključnega pomena za spolno vzburjenje ženske. Kljub temu, da se jezik kopa v slini, je za boljši obojestranski užitek vlažnost vagine še kako pomembna. Enak nasvet velja pri uporabi aromatiziranih lubrikantov: so koristni in uporabni, vendar ogrevanje pričnite s klasično metodo – predigro.


Je ogrevanje uspelo? Zadržujte se! Partnerko držite v pozitivnem vznemirjenju in napetem pričakovanju. Oralno zadovoljevanje  prepogosto služi kot element predigre, uvod v seks, ne pa kot glavni dogodek. Res je, da je hitra bližnjica do vzburjenja, vendar v primeru prehitrega zaključka pomeni tudi bližnjico do hitre streznitve in razočaranja. Vzemite si čas!

Komplimenti

Kljub temu, da ljubijo oralno zadovoljevanje, pa številne ženske občutijo določeno mero nelagodja. Je z videzom vagine vse v redu? Diši? Kakšen je okus? Sprostite jih s komplimenti o njeni vagini in vaši ljubezni do oralnega zadovoljevanja.

Položaj

Iskanje pravega položaja je ključnega pomena – bolečine in neprijetni občutki zagotovo niso seksi. Postelja, pohištvo, pralni stroj… pomagajte si z blazinami, brisačami in spolnimi igračkami. Naj vam bo udobno in lepo.

Jezik

V glavnem obstajata dva načina oralnega zadovoljevanja z jezikom: mehek in ploski jezik za nežno zadovoljevanje, ter tog in trd jezik z nekoliko močnejšim pritiskom za bolj ‘grobo’ zadovoljevanje. Medsebojna komunikacija je najboljši način ugotavljanja katera oblika je partnerki ljubša.

Na splošno pa tudi pri oralnem seksu velja raznolikost. Poljubljanje, sesanje, grizljanje, lizanje, penetracija.

Ščegetavček

Ščegetavček  vsebuje štirikrat več živčnih končičev kot glavica penisa, ki so obenem nagneteni v veliko manjšem prostoru. Torej si lahko predstavljate, da pravilna obdelava vodi v ekstazo. Na začetku je ščegetavček, podobno kot glavica, nekoliko bolj občutljiv, zato pričnite nekoliko bolj zadržano.  

Ni samo ščegetavček

Kljub temu, da je ščegetavček osrednja točka oralnega zadovoljevanja, pa ‘tam spodaj’ ne zanemarjajte ostalih erogenih točk: notranjost beder, presredek, sramne ustnice… mogoče vas čez čas sama pristavi k ščegetavčku…

Začimbe

V svoji osnovni obliki dober oralni spolni odnos potrebuje dva voljna partnerja, vendar lahko dodajanje določenih elementov  izkušnjo še dodatno začinijo. Ženske, ki uživajo v penetraciji si lahko pomagajo s prsti ali vibratorjem, lahko uporabite lubrikant, smetano, čokolado, led…

Bodite tiho in poslušajte

Lahko preberete vse knjige tega sveta, lahko se držite vseh nasvetov, realnost pa med pripadnicami lepšega spola pomeni individualno dojemanje spolnosti in želja. Ena v pristopu uživa, druga se dolgočasi. Se o spolnosti, spolnem zadovoljevanju in željah ne pogovarjate prav pogosto? Ni najbolje, vendar nič hudega. Bodite pozorni na govorico njenega telesa, dihanje in odziv na vaše dotike. Ne morete zgrešiti. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Sindrom fragilnega X kromosoma

3 septembra, 2014 0