Thursday, April 25, 2024

Robert Winston je v svoji dolgoletni praksi neplodnost zdravil pri številnih pacientih. Opazil je, da je za spočetje zelo pomembna kakovost spolnega odnosa in uživanje v samem odnosu.


Povsem jasno je, da je za spočetje v prvi vrsti potreben moški orgazem. Mnenja o ženskem orgazmu in spočetju so različna. Prevladuje sicer mnenje, ki biološko in fiziološko povsem drži: za spočetje ženski med spolnim aktom ni potrebno uživati.

Dr. Winston je leta preučeval plodne in neplodne pare ter na podlagi izkušenj potrdil, da je spočetje pogostejše, če ženska med seksom uživa in doživi orgazem.

»Ne morem točno zagotoviti, zakaj je tako, najverjetneje je povezano z delovanjem ženskega telesa. Med orgazmom se krčijo vaginalne in maternične mišice, na ta način pa v maternico priplava večje število spermijev. Glede na to je logično, da je verjetnost oploditve večja,« je za Daily mail pojasnil dr. Winston.

Stoletja se je verjelo, da užitek s spočetjem ni v neposredni povezavi, zato so njegove izjave še toliko bolj revolucionarne. Da se njegova teorija potrdi tudi v praksi,  bodo potrebne še nadaljnje raziskave.

Naslednji prispevek

IVF pred operacijo medenične endometrioze

13 junija, 2012 0