Thursday, June 20, 2024

V zadnjem času seksualna abstinenca ni ravno v modi. Pogosto govorimo o spolnem odnosu, kot eliksirju mladosti, pomembnemu dejavniku našega zdravja in počutja. Pa je zares tako?


»Seks ohranja in krepi srčne mišice. Različne raziskave so pokazale, da imajo spolno aktivnejši moški manj težav z boleznimi kardiovaskularnega sistema. Njim pomeni seks svojevrstna meditacija. Zdravilni učinki seksa, delujejo na celotno telo, izboljšuje prebavo in krepijo mišice celega telesa,« pravi Alexander Poleyev iz univerze v Moskvi.

Znanstveniki iz Belfasta so nedavno zaključili zanimivo raziskavo. Proučevali so povezavo med splošnim zdravstvenim stanjem in pogostosti spolnih odnosov. Raziskava je dokazala, da dlje živijo moški, ki so imeli redne spolne odnose. Redni spolni odnosi zmanjšujejo tveganje za nastanek raka na prostati pri moških in raka na dojkah pri ženskah.

Dokazano je, da imajo ljudje, ki se pogosteje predajajo posteljnim užitkom, v organizmu več protiteles za krepitev imunskega sistema.

»Seks deluje bolje od antibiotikov. Za to je zaslužen hormon oksitocin, ki ga je v trenutku orgazma pet krat več, kot ponavadi. Hormon kontrolira temperaturo telesa, krvni tlak in preprečuje lažja obolenja,« trdi Beverly Whipple.

Raziskava na miših je pokazala, da je oksiticin zaslužen tudi za hitrejše celjenje ran.

Poleg orgazma, na zdravje pozitivno delujejo tudi božanje, žgečkanje in objemanje. Telo ima na milijone občutljivih receptorjev, ki v primeru draženja proizvedejo hormona prolaktin in endorfin, ki zmanjšujeta agresivnost in stres. Zato, ljubite se nežno!

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Dojeni otroci so pogosteje lačni

13 junija, 2012 0