Friday, February 23, 2024

Strokovnjaki so s preučevanjem rojstev otrok, njihovega razvoja in nadaljnjega življenja bili sposobni povezati otrokove sposobnosti z letnim časom, v katerem so rojeni. Če ste/boste rodili jeseni, bo vaš otrok menda pravi športnik.


Športniki so rojeni jeseni in po poročanju slovenskega portala Bibaleze.si, so strokovanjki spoznali, da tisti otroci, ki so rojeni v tem letnem času, stojijo na vrhu stopničk in osvajajo medalje. Tudi kot dojenčki so težji in močnejši od tistih, ki se rodijo poleti. Ko odraščajo, so okretnejši, hitreje shodijo in so bolj iznajdljivi.

Blestijo pri vseh športih, ne glede na to ali morajo igrati z žogo ali pa uporabljati katerekoli druge športne rekvizite in pripomočke.

Menda so tudi zrelejši in pametnejši od drugih, saj so rojeni jeseni, ko se začne šolsko leto. Zelo hitro se naučijo abecede in branja, tuje jim ni niti računanje.

Po drugi strani pa pogosteje zbolijo. Ne gre za to, da ne bi bili odporni, le jesenska dež in megla sta kriva za njihove pogostejše respiratorne zdravstvene težave.

Seveda pa je vse odvisno od vas. Potrebno ga je spodbujati, ravno tako kot ostale otroke. Ne pustite mu, da dneve preživlja za televizijo ali računalnikom. Ne kregajte ga, če mu ne uspe takoj in verjemite, da ima v sebi nekaj, kar ga bo potisnilo navzgor. Za uspeh potrebuje samo nekaj pomoči in pohvale.

Kategorija:   Razvoj otroka