Wednesday, June 19, 2024

Majhne nesreče, ki so del otroštva vsakega posameznika, so koristne, saj tako otrok dobi izkušnje in se nauči, kaj je zanj nevarno in kaj ne.


Starši bi morali otrokom pustiti, da plezajo in se igrajo na prostem. Življenjsko je, da pri tem pridobijo kakšno modrico in prasko. Spoznanje je posledica izsledkov raziskave, v kateri so ugotovili, da se starši preveč bojijo za svoje otroke in da jim ne dovolijo igre na prostem. Kar 43 odstotkov staršev meni, da se otroci, mlajši od 14 let, ne bi smeli igrati na igriščih brez nadzora.

Odzivi staršev so po mnenju britanskih znanstvenikov po eni strani razumljivi, vendar pa s preveč zaščitniškim odnosom zaviramo otrokov razvoj. Iz društva RoSPA, ki je objavilo izsledke, sporočajo: "Sami presodite, kaj je bolje: da si otrok poškoduje zapestje pri padcu z drevesa ali pa pri igranju računalniških igric."

Peter Cornall iz RoSPA je še dodal, da starši ne smejo prestrašiti otrok pred igro na prostem. Umazana obleka in nekaj prask, ki so posledica igranja na igriščih, otrokom ne škodijo, saj le tako pridobijo izkušnje, ki jih bodo potrebovali v življenju.

Vir: rtvslo 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Mama, odrasel sem, ne vidiš tega?

13 junija, 2012 0