Monday, March 20, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Znanstveniki iz University of Columbia so izvedli raziskavo na 1.000 do sedem let starimi otroki, ki je pokazala, da otroci po materini vrnitvi na delo ne trpijo. Spremljali so njihov razvoj in zaključili, da niso pretrpeli nikakršnih negativnih posledic za osebni in psihofizični razvoj.


»Najpomembnejši je vpliv starševstva. Zelo je pomembno koliko pozornosti mati namenja novorojenčku, pomembna pa je tudi sama kvaliteta odnosa. Mati lahko poišče svoje zadovoljstvo v občutku, da ponovno dela, ko pa se vrne domov pa naj svojo ljubezen prenaša na otroka,« ocenjuje znanstvenica Jane Waldfogel. Napačna je misel, da morajo matere ves čas preživeti s svojimi otroki, še meni znanstvenica.

»Zelo pomembno je, da mati naredi nekaj zase, občutek, da je zadržala kariero pa ji lahko ponovno pomaga vzpostaviti notranje ravnotežje, katerega ima največji dobrobit prav njen otrok,« pojasnjuje Jane Waldfogel.

Siobhan Freegard z internetne strani za starše Netmums je objavila, da rezultati predstavljajo olajšanje za vsako zaposleno mater, saj mnoge od njih v nekem trenutku nimajo druge izbire, kot se vrniti na delo.

Komentarji
Naslednji prispevek

Umirjenost za uspešno spočetje

13 junija, 2012 0