Tuesday, May 21, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Otrok rojen v znamenju DVOJČKA

By 0 1743 Views

DVOJČKI (23. maj – 21. junij)

Dvojčkom vlada planet Merkur, ki simbolizira komunikativnost, izrazito inteligenco, nadarjenost za govorjeno in pisano besedo. Tak otrok je spremenljiv, gibljiv, nestalen, nemiren in dvojne narave. Postavlja tisoče vprašanj, vse ga zanima, o vsem se pogovarja, vendar ne iz želje po znanju ali resnici, ampak iz enostavne potrebe po govorjenju.


Inteligenca: Pri malemu Dvojčku je zelo mobilna, saj ga vse zanima, nikoli pa se ne ustavi. Postavlja briljantna vprašanja, skoraj nikoli pa ne počaka odgovorov. Ta otrok želi neprestano spoznavati, menjavati in doživljati nove stvari.

Ljubezen: Vaš otrok ima pogosto težave v izkazovanju svojih čustev. Ležerno, nežno, šarmantno in prepričljivo flirta z ljudmi in okolico, včasih celo pušča vtis, da ni sposoben iskrene ljubezni. Starši mu s svojo ljubeznijo lahko nudijo občutek varnosti, istočasno pa spodbujajo njegovo željo po svobodi.

Prijateljstvo: Vaš malček ima potrebo po druženju z vrstniki, in če je ne zadovolji, lahko prav umira od dolgočasja. Vrstniki ga zanimajo samo toliko časa, dokler so vir svežih informacij. Na moralnem področju je blag, sposoben odpuščati, njegova morala je elastična in precej prilagodljiva.

Vzgoja: Otrok Dvojček ne mara ozkih pogledov staršev glede tradicionalnih vrednot. Poln je nepopisnega šarma in kar prav je, da mu poveste, da veste za njegov dar za manipuliranje.

Izobraževanje: Dvojček je inteligenten, okreten in hiter, vendar pa ne mara daljše koncentracije na isti predmet. Vzgojitelj mora spoštovati njegovo živahnost in sposobnost hitrega sprejemanja.

Šport: Ta otrok ima potrebo po odprtem prostoru, zato razvijte njegovo željo po gibanju v naravi in raznovrstno športno aktivnost.

Več značilnosti otroka glede na astrološko znamenje lahko preberete na Utrinek.si

Sorodni članki: