Saturday, April 13, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Otrok rojen v znamenju RAKA

By 0 1696 Views

RAK (22. junij – 22. julij)

Otrok, rojen v znamenju Raka, bi rad ostal vedno mlad, ljubljen, zaščiten in dobro nahranjen. Nikoli ne bo pozabil vaše nežnosti v ranem otroštvu, z odraščanjem pa bo čutil potrebo po vračanju v materino naročje. Boji se vsega, kar je neznano, nepredvidljivo in vsega, kar ni v skladu z njegovo sanjsko podobo. Ne verjame v prihodnost, zelo je melanholičen in je brez želje po tveganju. Če pa se odloči uspeti, se običajno vrti v krogu in se nikoli ne loti stvari naravnost. Vloga staršev je tu težka, saj morajo svojemu otroku neprestano nuditi pomoč, da ga ne bi mračni svet potegnil v svoje globine.


Inteligenca: Ta otrok ima zelo kreativno domišljijo in intuitivno inteligenco ter smisel za umetnost. Lahko se izraža z govorom, pisanjem, s petjem ali igranjem. Odlično se znajde v situacijah, kjer nista prisotna racionalizem in logika.

Ljubezen:
Brez ljubezni staršev ta otrok ne more harmonično rasti in se razvijati, niti sodelovati v vsakodnevnem življenju. Njegov odnos do okolice je omejen z odnosom do mame, zato ne pretiravajte z izlivi nežnosti in čustev.

Prijateljstvo: V otrokovo družbo povabite otroke, ki bodo vašega Raka izbezali izpod oklepa in ga prisilili, da sodeluje v njihovi igri, saj kljub vsemu v njemu obstaja prikrito rivalstvo.

Vzgoja: Le-ta je zelo pomembna za malega Raka, saj se bo vedno spominjal, kdaj in kje ste ga branili in ščitili.

Izobrazba:
Šola je zelo pomemben dejavnik za otroka Raka, saj se bo za učenje zanimal toliko, kolikor mu bo vzgojitelj namenil ljubezni in zaupanja.

Šport: Njegov naravni element je voda, v njej je srečen, prijetno se počuti in uživa. Izkoristite to njegovo veselje in ga spodbujajte pri plavanju, smučanju, potapljanju, veslanju …

Več značilnosti otroka glede na astrološko znamenje lahko preberete na Utrinek.si

 

Sorodni članki: