Wednesday, May 29, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Otroška koža potrebuje posebno zaščito

By 0 259 Views

Otroška koža je še posebej občutljiva in v enem samem dnevu na plaži trikrat bolj izpostavljena UV-žarkom kot koža odraslih, zato lahko hitro utrpi boleče sončne opekline in ostale dolgoročne poškodbe.


»Capital soleil« ali sončni kapital je prirojena sposobnost kože, da se zaščiti pred škodljivimi vplivi sonca. Razlikuje se od človeka do človeka in se z leti zmanjšuje. Pri otrocih ta obrambni mehanizem še ni v celoti razvit, zato je otroška koža toliko bolj občutljiva.

Llinija Capital Soleil za otroke nudi celostno zaščito občutljive otroške kože. V igrivih otroških embalažah so na voljo trije izdelki, posebaj zasnovani za zaščito otroške kože:

• Mleko za telo SPF 50+,
• Mleko za telo v razpršilu SPF 50+
• In novost v liniji Capital Soleil za otroke je Mleko za telo v razpršilu SPF 30 + .

Posebnost Capital Soleil izdelkov za otroke je, da so vidni ob nanosu, odporni proti pesku in ponavljajočemu se kopanju. So hipoalergeni, brez konzervansov in preizkušeni pod dermatološkim in pediatričnim nadzorom.

Izdelke Capital Soleil odlikuje filtrni sistem s patentiranim širokospektralnim filtrom Mexoryl® XL, ki ščiti tako pred UVA- kot pred UVB-žarki. Prav tako jih odlikuje ekskluzivna patentirana tehnologija visoke prekrivnosti, s pomočjo katere se na koži tvori zanesljiv in enakomeren zaščitni sloj, ki pri sušenju ne razpoka. Teksture izdelkov so vlažilne, nelepljive, hipolaergene in nekomedogene.

Linija izdelkov za zaščito pred soncem Capital Soleil je skladna z priporočili Evropske komisije
Evropska komisija je objavila priporočilo o učinkovitosti in etiketiranju izdelkov za zaščito pred soncem. To priporočilo predvideva, da mora stopnja zaščite pred UVA-žarki dosegati najmanj 1/3 stopnje zaščite pred UVB-žarki (= SPF).
Logotip na izdelku, zagotavlja zaščito pred UVA-žarki, skladno z priporočilom Evropske komisije.