Monday, July 22, 2024

Opremljanje otroške sobe je lahko pravzaprav zelo prijetno, ali pa ravno nasprotno – zelo stresno. Odvisno od tega, česa si otrok ali starš želita in kaj točno iščeta. Bistvo otroške sobe so običajno otroške posteljice, ki lahko popolnoma spremenijo videz sobe v celoti. V sobo privabijo prav posebno energijo in ustvarijo zanimiv ter prijetne prostor. Enako vlogo imajo pogradi, ki so zelo priljubljeni pri otrocih. Otroški pogradi so običajno izbira, ko je v isti sobi več otrok, ponavadi dva ali trije in učinkovito reši prostorsko stisko. Da je otroška posteljica pomemben del sobe, je seveda razumljivo in želimo, da ustreza v celoti pričakovanjem otroka in starša. Enako pogradi.


V otroški sobi bo bival otrok in se bo v njej izvajalo ogromno različnih dejavnosti. Ustvarjali se bodo spomini, takšni ali drugačne. Vsekakor pa je to prostor, ki otroku zagotavlja varnost ter zavetje in iz tega razloga želimo, da je otroku prijeten. Če se osredotočimo zgolj na posteljice in smo morda že kaj brskali med ponudbami, smo zagotovo zasledili razne otroške posteljice, med katerimi so tudi pogradi, ki so si medsebojno zelo različne. Ker pa je izbira pomembna in mora otroška posteljica ali otroški pogradi ustrezati v vseh pričakovanih željah, bomo seveda iskali tako dolgo dokler ne najdemo prave.

Kakšne oblike otroške posteljice ste imeli priložnost videti? In kakšni otroški pogradi so pritegnili vašo pozornost. Katera otroška posteljica ali kateri pogradi pa so se dopadli vašemu otroku. Predvsem slednje je pomembno. Niti ne pomembno, kaj si osebno mislimo kot starši. Seveda lahko otroku predlagamo in mu poskušamo predlagati nekaj, kar bo hkrati tudi lepo in praktično, pa vendar je edino prav, da je končna odločitev njegova. On oziroma ona bo tista, ki bo spala v postelji. Če je otrok še majhen in se ne zna odločati samostojno, pa bomo seveda izbrali starši. Poleg prijetnega videza, nam bo pomembna tudi funkcionalnost in uporabnost. Pa morda tudi cena.

Da je vsaka otroška oprema nujna, se zagotovo ne bomo strinjali. Veliko te je, katere morda sploh nikoli ne bi uporabili. In veliko je takšne, ki nam je dobrodošla, pa ne tako zelo nujna. Da pa so otroške postelje oprema, ki je nujna, se bomo strinjali vsi. Vemo, da otrok potrebuje svoj prostor, bodisi majhen ali velik. Ne glede na njegovo starost, je prav, da mu je na voljo njegova osebna otroška posteljica. Kakšna bo ta, pa je seveda odvisno tako od nas kakor tudi od otroka. Sploh, ko so otroci še majhni, je dobro, da imajo svojo posteljico in ležišče. Ne želimo ga nenehno ponoči zbujati z raznimi gibi, katere izvajamo popolnoma brez zavesti. Ne želimo ga morda tudi poškodovati z raznimi gibi, ipd. Želimo, da nemoteno spi in počiva. In enako velja tudi za že večje otroke, kateri pa že znajo izrazit željo po ločenem spanju in tako potrebujemo posteljico zanj. V primeru, da si sobo delita sorojenca, pa so seveda odlična izbira otroški pogradi. Ker so pogradi odlična rešitev, zelo praktična in uporabna, so postala zelo priljubljena rešitev staršev z vel otroki, ki si delijo enak prostor. Tako rešimo prostorsko stisko z nameščanjem postelj in druge opreme. In tudi, ker so tovrstne postelje zelo praktične.

Otroška trgovina mali vragci je zanesljiva trgovina, kjer nam nudijo varen nakup in tudi pod odličnimi pogoji nakupa. Kar pa tudi veliko šteje, pa je pestra ponudba raznih posteljic ali pa otroških sob v kompletu. Torej, kakšne otroške posteljice si želi vaš otrok ali pa vi zanj? Koliko ste pripravljeni odšteti zanjo? Morda si želite prav posebne odlike? Kompletne sobe ali pa vam je ljubše, če jo samostojno sestavite? Kakorkoli, pred vami je pestra izbir ponudba in tako velika možnost izbire.

Otroške posteljice v prvi vrsti morajo biti varne za uporabo in seveda tudi udobne. Na udobnost vpliva tudi izbrana vzmetnica ali ležišče za otroka. Glede na to, da je otroška posteljica prostor, v katerem bo otrok počival in več ur spal, se moramo odločiti za kakovostno in uporabno posteljo. Tudi za to, ker gre za nakup, katerega ne opravljamo tako zelo pogosto in želimo, da bi ta bil v rabi vsaj nekaj naslednjih let. Pa ne glede na to, ali so klasične postelje ali pa so to otroški pogradi. Tudi pogradi morajo služiti svojemu namenu. Zato se pred končno izbiro pozanimajo o lastnostih in vseh drugih dejavnikih, ki bi lahko vplivalo na udobnost in varnost našega otroka.

Ugotavljamo, da so pogradi primerni za otroške sobe v katerih bivata dva ali več otrok. Ni pa nujno seveda. Tudi tam, kjer je samo en otrok, lahko najdemo te, ker so otroški pogradi pravzaprav primerni za katerikoli prostor. Sploh, ker so običajno prva izbira otrok. So zanimivi in na videz privlačni. Sploh, če so zraven še kakšne super stopničke ali tobogan. Tudi, če so nam bolj všeč običajne otroške posteljice, je seveda to izbira vsakega posameznika. In glede na to, da je otroška posteljica lahko v raznih oblikah, kot so to avtomobili, kočije, z raznimi poslikavami, nalepkami, risanimi junaki, ipd., bomo zagotovo našli takšno, ki se bo popolnoma ujemala s pričakovanji in željami otroka in pa seveda tudi starša. Pomembno je, da najdemo skupno besedo in je soba predvsem praktična in uporabna.

Cene za otroške posteljice so zelo različne. Odstopanja so tudi med pogradi. Cena se običajno oblikuje po lastnosti, katere ima otroška posteljica ali otroški pogradi. Seveda na to vpliva tudi, kdo je proizvajalec in tudi od prodajalca do prodajalca. Tako nam otroška trgovina mali vragci nudi veliko izbiro različnih otroških postelj in druge opreme. Dostopne so v različnih cenah, za vsak žep in tudi z različnimi lastnostmi, za vse potrebe in želje. Dobavni rok je tudi relativno kratek. Vsekakor pa se za vsa vprašanja, ki se tičejo točno določene sobe, postelje ali katere druge opreme, lahko vedno obrnemo direktno na prodajalca, katerim nam bo znal ustrezno svetovati in predlagati. Dovolj je, da mu zaupamo lastne želje in pričakovanja in bo med ponudbo predlagal tisto, ki se bo najbolj skladala z iskanimi lastnostmi.

Kakorkoli, na koncu koncev je najbolj pomembno, da ustvarimo prostor z različno otroško opremo, ki bo otroku zagotavljala varnost in udobje.

 

Kategorija:   Neuvrščeno
Naslednji prispevek

Gradimo skupaj

16 aprila, 2019 0