Monday, March 20, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Nam Dang, raziskovalec iz University of Florida je skupaj z japonskimi kolegi dokumentiral antitumorski učinek papaje pri raku na materničnem vratu, dojkah, pljučih in slinavki. Poročilo so objavili v znanstveni reviji Journal of Ethnopharmacology.


Znanstveniki so uporabljali ekstrakt narejen iz posušenih listov papaje, učinki pa so bili močnejši, ko so celice prejele večjo dozo čaja.

Dang je skupaj z znanstvenim timom dokazal, kako ekstrakt iz posušenih listov papaje pospešuje proizvodnjo ključnih signalnih molekul z imenom Th1-tip citokini, ki pomagajo regulirati imunski sistem.

Spoznanje bi lahko ponudilo nove terapije zdravljenja imunskega sistema pri pacientih, ki jih je prizadel karcinom.

Papajo, predvsem v azijskih državah, uporabljajo kot nacionalno zdravilo z številne bolezni. Deng pravi, da se rezultati skladajo s poročili domačinov v Avstraliji in njemu rodnemu Vietnamu.

Raziskovalci so ugotovili, da ekstrakt ni imel prav nobenih toksičnih stranskih učinkov na zdrave celice, ki se v veliki meri pojavi pri številnih terapijah proti raku.

Raziskovalci so ekstraktu izpostavili kulturo desetih različnih tipov karcinoma in po enem dnevu izmerili njegov učinek. Papaja je upočasnila rast vsem rakavim celičnim kulturam.

Komentarji
Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Domači test za HPV

13 junija, 2012 0