Monday, July 22, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Pašta fižol

By 0 1421 Views

Potrebujemo:

 


• Kuhan Fižol (lahko 1 konzerva)
• 1 žlička pšenične bele moke
• 2 žlici olja
• 1 čebula
• ščepec mlete rdeče paprike
• paradižnikova mezga po okusu
• testenine (polžki)
• 4 rezine šunke narezane na kocke
• Sol
• Poper
• Česen
• Lovorov list

 

Priprava:

 

Na masti prepražimo moko, ko začne rahlo spreminjati barvo pa ji dodamo še nasekljano čebulo.
Vse skupaj pražimo tako dolgo, da čebula začne rumeneti.
Nato dodamo rdečo papriko, paradižnikovo mezgo in zalijemo z nekaj vode. Vodo lahko po potrebi še dodajamo.
Malo še kuhamo, nato pa dodamo kuhan fižol, pest polžkov, sol, poper, strt česen, lovorjev list in na kocke narezano šunko.
Kuhamo dokler se polžki ne zmehčajo.