Sunday, May 26, 2024

Verjeli ali ne, tudi če smo že vstopili v 21. stoletje je še vedno večina znanstvenih raziskovanj osredotočenih na moške in njihovo fiziotomijo. In v kolikor je večino skrivnosti o moškem telesu razvozlanih, se o ženskem vodijo številne formalne in neformalne debate. Portal LiveScience se je odločil, da razbije nekatere mite, s katerimi se v vsakdanjem življenju najpogosteje srečujemo.


Zdravnik lahko potrdi nedolžnost

Kljub številnim naprednim aparaturam in napravam za pregled vsakega vlakna našega telesa posebej, zdravniki ne morejo natančno potrditi ali je ženska devica ali spolno aktivna, kaže zaključek raziskav v zadnjih letih. Čeprav številni menijo, da je za potrditev devištva dovolj poiskati raztrganino v himenu, nam ta ne pove ničesar, glede na to, da jo ima lahko tudi himen pri devicah.

Antibiotiki preprečujejo delovanje kontracepcijskih tabletk

Verjeli ali ne, mit so razširili zdravniki sami, ki niso bili seznanjeni z raziskavami izvedenimi v zadnjih desetih letih. Zanesljivost kontracepcijskih tablet je okoli 99%, torej pri 1% žensk enostavno ne delujejo. Na ta odstotek jemanje antibiotikov, ki so v vsakodnevni uporabi, nikakor ne vpliva.

Moški in ženske potrebujejo enako količino spanca

Raziskava izvedena v letu 2008 je pokazala, da za normalno funkcioniranje potrebujemo določeno dozo spanca. Pomanjkanje sna pa veliko slabše vpliva na žensko zdravje. Poleg psihološkega stresa, nespečnost pri ženskah viša vsebnost inzulina v krvi in vpliva na številne vnetne procese, je pokazala raziskava v kateri je sodelovalo 2.100 ljudi.

Menopavza uničuje spolno slo

Nihče ne spodbija dejstva, da menopavza povzroča številna hormonske spremembe v ženskem organizmu, ki pa ni nujno da vplivajo na aktivnosti v zakonski postelji. Raziskava v ZDA izvedena v letu 1994 je pokazala, da ima polovico žensk po petdesetem letu pogostejše spolne odnose kot desetletje poprej.

Ženske ne morejo zanositi v času menstrualne krvavitve

Kljub dejstvu, da resnično obstaja zelo nizka verjetnost spočetja v času menstruacije, enostavno ni nikakršnih zagotovil, da se to ne zgodi, trdi Aaron Carrol, profesor na univerzi v Indiani. Tako kot ni 100% zanesljiva nobena kontracepcijska metoda (razen abstinence), je poigravanje s plodnimi in neplodnimi dnevi ena izmed metod, ki najpogosteje zataji.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Snov v plastiki vpliva na obnašanje otrok

13 junija, 2012 0