Tuesday, May 21, 2024
13 junija, 2012

Pet najpogostejših vendar napačnih mitov o seksu

By 0 1033 Views

Čeprav se skoraj v vseh družbenih sferah življenja seks še vedno tolerira kot neprimerna tema, večina težav s komunikacijo, v družbi bližnjih prijateljev ali na internetu, nima.


Do sedaj obstajajo številni dokazi, pa čeprav vsi poznamo vsaj eno osebo za katero to velja, da ni neposredne povezave med velikostjo udov, ne glede ali so to roke, prsti, stopala in dolžino moškega spolnega organa.

Po drugi strani pa še vedno obstajajo številni miti, za katere v vsakdanjem življenju ni objektivne in resnične razlage.

Hladen tuš za spolne frustracije

Eden izmed najpogostejših filmskih klišejev: moški, ki ga je ženska vzburila do vrhunca in ga pustila nepotešenega, pomoč pri rešitvi frustracij in napetosti poišče pod curkom mrzlega tuša. Popoln nesmisel, ki deluje samo v filmih, pravijo znanstveniki. Raziskovalci iz velike Britanije so dokazali, da ni nikakršnega dokaza v prid te trditve. Še več, hladen tuš stimulira libido in dviguje vsebnost hormonov v krvi. Končni rezultat se kaže še v večji spolni vzburjenosti. Kdo ve, mogoče pa je tuširanje z vročo vodo prava rešitev?

Spolnost v pozni nosečnosti

Za čas nosečnosti, še posebej velja za zadnji tromesečje, krožijo številne pol-informacije in predsodki, zaradi katerih številni ljudje mislijo, da je seks v nosečnosti slaba ideja. Vse moderne relevantne raziskave so pokazale, da je spolnost med pozno nosečnostjo ne samo varen, ampak pomaga pri hitrejših porodnih popadkih in bolj zdravemu porodu. Večina ginekologov je mnenja, v kolikor seveda želite, da imate lahko spolne odnose prav do zadnjega dneva nosečnosti. Zelo verjetno je, da so ta mit ustvarili moški, ki so na ta način poskušali pripisati nerealne proporce v primerjavi z velikostjo svojega ponosa.

Sanjarjenja med spolnim aktom

Po neki raziskavi več kot 90% spolno aktivnega prebivalstva med seksom občasno fantazira o drugi osebi. To je del popolnoma zdrave seksualne zveze, trdijo zdravniki. Večina ljudi sanjari o svojih prijateljih, sosedih, sodelavcih, namišljenih in slavnih osebah. Sanjarjenja o drugi osebi med spolnim odnosom je povsem normalno in ni znak razhajanja v zvezi. Tako imate priložnost ‘spati’ z Bradom Pittom, Johnnyem Deppom ali Monico Bellucci.

Hitri in drzni

Starejši moški v dobrem avtu, skupaj z mladim dekletom boste dejali, da je to eden izmed najhujših klišejev in da moderne ženske, ter dekleta raje gledajo za nežnimi in ekološko osveščenimi moškimi, ki raje kupujejo Priusa kot BMW-a. Žal vas moramo razočarati, ženske resnično raje izberejo močnejši in bolj športen avto. Ena izmed raziskav je pokazala, da največ seksualnega vzburjanja nudi zvok Maseratijevega motorja, najmanj zvok poceni dizelskega Pola. Še več, zvok VW motorja je pravzaprav še znižal ženski libido. Lastniki Priusov in podobnih ekoloških polžev, verjamemo, da boste odlični prijatelji svojim lepim sodelavkam, sosedam,.. vendar nič več kot to.

Seks vsakih sedem sekund

Če gre verjeti internetu, so za ta razširjen predsodek odgovorne ženske, ki želijo za vsako ceno povprečnega moškega spremeniti na nivo spolnega iztirjenca, ki mu možgane polnijo moški spolni hormoni. Moderni moški so preveč obremenjeni s poslovnimi uspehi, ter finančnimi stiskami, da bi toliko energije usmerjali v misel na seks. Pravzaprav o seksu samo enkrat na dan razmišlja kar 54% moških, trdi raziskava na Kinsleyu, 43% pa jih na seks pomisli zgolj nekajkrat tedensko. Štiri odstotke nesrečnikov pa na seks pomisli zgolj enkrat na mesec. Lahko si samo zamislimo kako bi na to šovinistično propagando reagirale feministke, če bi bila situacija obrnjena.

Preberite še:

Zgodovina vibratorja

Neobstoječi miti v spolnosti

Kakšen vibrator izbrati?

Moškega lahko zapeljete povsod

Kategorija:   Zanimivosti
Naslednji prispevek

Zanimiva dejstva o spolnosti

13 junija, 2012 0