Thursday, May 23, 2024

Malo stvari v življenju je za ženske bolj frustrirajočih, kot je celulit. Čeprav se ga je praktično nemogoče popolnoma znebiti, obstajajo načini, kako se lahko celulitu upremo.


Vadba pomaga premagati celulit

Redna telesna vadba zeli pripomore k zmanjšanju ali celo eliminaciji celulita, čeprav je ta metoda med ženskami najmanj priljubljena. Obstajajo vaje in treningi, ki so namenjeni prav zniževanju telesne mase na problematičnih področjih. Pričnite z redno telesno vadbo, pozitivni rezultati vadbe bodo vidni v mesecu dni.

Uživajte veliko svežega sadja

Verjetno drugi nasvet, ki ne gre ravno v uho, vendar uživanje svežega sadja in zelenjave ugodno vpliva na vaše telo in zdravje. S kisikom bogata prehrana pomaga pri detoksikaciji in čiščenju vašega organizma.

Pijte vodo

Strupi v vašem telesu, kot magnet privlačijo maščobne celice. Pitje vode pomaga pri odstranjevanju strupov in maščobnih celic iz telesa. Če popijete od 1,5 do 2 litra vode na dan, boste naredile velik korak pri zmanjšanju celulita. Voda med drugim polepša podobo vaše kože.

Krtača za telo

Krtačenje na problematičnih mestih telesa, se je pri mnogih ženskah pokazalo za uspešnega. Nežno drgnjenje kože ustvari boljšo cirkulacijo in pretok krvi, ter ne dopušča združevanje maščobnih celic.

Operacija

Za odstranjevanje celulita obstaja še možnost operativnega posega ali liposukcije. Liposukcije se poslužite le v primeru, ko ste izčrpali vse ostale možnosti, ki vam niso pomagale.

To je samo nekaj hitrih nasvetov, kako se rešiti celulita. Če se jih boste vsaj delno držali verjamemo, da boste z rezultati zelo zadovoljni.

Kategorija:   Novice, Telo in koža