Wednesday, April 24, 2024

Kumare so znano naravno sredstvo za hidratacijo in globinsko čiščenje kože, podobne lastnosti ima paradižnik, ki se priporoča  za nego mastne kože. Brokoli vsebuje sulforafan, blagodejno spojino, ki vrača energijo in svežino, zato je močan eliksir za nevtraliziranje utrujenosti in gub.


Med zelenjavo sta se uradno znašla tudi lubenica in melona, ki sta priljubljeni v gelih za tuširanje in balzamih za ustnice. V izobilju sadnih esencialov so izredno močne celice jabolka –  velik hit v visokotehnoloških kremah proti staranju. Iz kutine se pridobiva dragocen vosek, ki ščiti in hidratizira kožo, borovnice pa so dragocen v izdelkih za hujšanje in odstranjevanje celulita. V kozmetični industriji je priljubljeno tudi grozdje, iz pečk namreč pridobivajo prvovrstno kremo za lepo, gladko in čisto kožo.

Tudi breskve imajo izjemen sadni eliksir – odlično hidratizirajo kožo in uravnavajo njen ten. Na splošno je znano, da je sočno sladko in dišeče sadje priljubljena izbira pri ustvarjanju optimistične kozmetike, ki poleg nege ponuja občutek ugodja in dobrega razpoloženja. Pravi užitek so kopeli obogatene s hruškami, ribezom, smokvami ali malinami.

Kategorija:   Novice, Telo in koža