Friday, July 19, 2024

Peteršiljev čaj je izjemni razstrupljevalec organizma, krepi želodčne žleze, dober je proti srčnimi obolenji, ledvičnimi obolenji, obenem pa izboljšuje presnovo celotnega organizma. Peteršilj največkrat uporabljamo kot začimbo, velikokrat tudi zgolj kot dekorativno sredstvo. Pa ne bi smelo biti tako. Skuhajte peteršiljev čaj iz njegovega korena ali listov, ter ga pijte kadar ste žejni. Še posebej ga priporočamo ženskam za blaženje simptomov predmenstrualnega sindroma (PMS).


Se sprašujete, ali je potrebno v jed ali čaj natrositi več peteršilja, glede na to, da je zelo drobcen? Ne, enako dobro deluje v vseh koncentracijah. Peteršilj je izjemen vir folne kisline, ki je potrebna za ustvarjanje rdečih krvnih telesc. Peteršilj pa vsebuje še dve pomembni sestavini: apiol in miristicin, elementa, ki povečujeta pretok seča, kar preventivno vpliva proti okužbam sečnih poti.

Peteršiljev čaj je znan tudi kot osvežilec ustnega daha. Pred sestanki se ni potrebno basati z žvečilnimi gumiji, peteršiljev čaj bo naravno očistil ustno votlino, ter tako osvežil dah.

Kategorija:   Domača lekarna, Novice
Naslednji prispevek

Intimna higiena

3 junija, 2013 0