Thursday, April 25, 2024

Dokazano je, da pivo ščiti pred Alzheimerjevo boleznijo, nove raziskave pa so k naboru pozitivnih lastnosti dodale še nižje tveganja za kardiovaskularna obolenja in tudi to, da pivo pomaga pri hujšanju. Zmerni pivci piva imajo v povprečju kar za 42% nižje tveganje obolevanja za kardiovaskularnimi boleznimi, pivo na dan pa v enakem odstotku zmanjšuje tveganje nastanka ledvičnih kamnov.


Silicij v pivu zmanjšuje vnos aluminija v prebavo, upočasnjuje skladiščenje kovin v organizmu in možganih, ki so pomemben sprožilec Alzheimerjeve bolezni.

Poleg tega pa pospešuje delovanje žolča in tako pomaga pri presnovi mastnih živil. Vsebnost vlaknin v dveh pivih pa zadostuje za 30% dnevno potreb organizma po vlakninah – več vlaknin pomeni daljšo sitost in nižji vnos kalorij. 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Strije so posledica genetike

11 julija, 2014 0