Tuesday, May 28, 2024

Sodoben način življenja, stres ter pozno odločanje za starševstvo so glavni razlogi, da je tudi v Sloveniji problem plodnosti čedalje večji. Ocenjuje se, da ima skoraj vsak peti par težave z zanositvijo.


Preden se odločimo za otroke, si želimo imeti uspešno službo, dobro plačo, svoje stanovanje in kaj hitro smo v klubu 30-letnikov. Potem pa je na vrsti družina in včasih se kar ne zgodi nič; čakaš mesec, pol leta, eno leto in nič. Ravno zato smo toliko bolj veseli, da lahko predstavimo naravno prehransko dopolnilo FertilUp, za večjo plodnost, ki ga lahko naročite brez recepta v spletni trgovini FertilUp.si.

Dejstvo je, da se o neplodnosti govori občutno premalo in da težko sami vemo ali smo plodni ali ne. Sodobna medicine nam sicer lahko pomaga s številnimi testi, ultrazvoki ter operacijami, vendar pa vse to traja, pari pa so vsak mesec bolj v skrbeh in žalostni, še posebej, ko srečujejo ostale nosečnice in majhne otroke. Moramo pa se zavedati, da za večjo plodnost lahko tudi sami storimo veliko. Pri vsem skupaj gre za tiste male spremembe in korake, ki nas pripeljejo do večje plodnosti.  A veliko lahko pri tem storimo sami. Zagotovo sta že slišali za nasvete, da prenehajte z razvadami kot sta kajenje in prekomerno uživanje alkohola, prehranjujte se čim bolj zdravo, poskrbite za rekreacijo in sprostitev (npr. tečaj joge) ter si privoščite kakšen dan dopusta, da bo stresa čim manj.

 Tistim malo bolj radovednim pa je znano tudi, da si z izbranimi vitamini in zelišči lahko pomagamo do želenega rezultata. Prehransko dopolnilo FertilUp temelji na  izbranih vitaminih, zeliščih in antioksidantih, ki poskrbijo za hormonsko ravnovesje v ženskem telesu (vitamin C in D, B12 ter folna kislina) ter kvalitetno seme moškega (vitamin C, cink, selen, antioksidant Q10, L-karnitin, maca). Gre za skupek zelišč, ki so prilagojena slovenski zakonodaji in v dovoljenih mejah dnevnih odmerkov. Njihov namen je, da pri ženski uravnava ženski hormon in s tem uredi menstrualni cikel in ovulacijo, da do same oploditve sploh lahko pride. Več o sestavinah si lahko prebereta  TUKAJ. Vse prevečkrat pa pozabimo na moško neplodnost, ki je razlog neplodnosti pri kar 40% parov. Dobro moško seme, s čimer mislimo na zadostno količino (več kot 20 mio) in dobro morfologijo je ključno tako za naravno oploditev kot pri postopku IVF. Več o konkretnih vitaminih in mineralih si lahko preberete TUKAJ .

Da bo pot do zanositve lažja in naravna poskusite FertilUp – za večjo plodnost tako moškega in ženske.

Kategorija:   neplodnost, O neplodnosti
Naslednji prispevek

Kolesarjenje škoduje spermijem

4 septembra, 2012 0