Saturday, July 20, 2024

Če se v spominu malo vrnete v najstniška leta, se prav zagotovo spomnite, da ste tridesetletnice jemale kot prave starine. Ko ste se tridesetim bližale same, so vas prijateljice ‘tolažile’ z besedami: zredile se boste, dojke bodo klonile gravitaciji… Od vseh groženj pa je ena resnična – presnova v tridesetih ni več enaka, upočasni se in kot taka vpliva na vašo linijo.


Pa začnimo! Za začetek: jutranja kavica je nujno zlo. Ne samo, da vas predrami, ampak pospeši presnovo, ter še tri do štiri ure po zaužitju poskrbi, da se kalorije kar za 25% hitreje porabijo. Potrebujete še kakšen argument? Najbrž ne, pa vseeno: dnevni odmerek kave naj ne bo višji od treh skodelic, vse kar je več presnovi in organizmu škodi.

Zajtrk mora vsebovati jajca, saj imajo ljudje, ki v bilo kakšni obliki zajtrkujejo jajca, znatno nižji indeks telesne teže, manj maščobnih oblog in ožji pas.

O vodi so zapisane številne znanstvene razprave. Kljub temu vas želimo spomniti, da je dnevno potrebno zaužiti vsaj dva litra tekočine, saj le tako lahko zadržimo zdrav tonus in zadostno hidracijo. Preklopite na tri litre, boste videli kako bo voda delala za vas.

Pekoča in začinjena hrana mora najti mesto na vašem jedilniku, še posebej ob zadnjem obroku. Kapsaicin tudi med spanjem vpliva na razgradnjo maščob, zato ne pozabite na feferone, pekočo papriko, poper…

Intenzivna telesna vadba v intervalih je učinkovitejša kot statične in časovno daljše vaje. Intenzivne vaje vpliv na presnovo podaljšajo za več kot 24 ur.

Vse skupaj začinite s skodelico zelenega čaj in vaša nova, lepša linija se vam bo hitro približala.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Zakaj moški iščejo povprečne ženske?

4 novembra, 2013 0