Monday, April 22, 2024

V raziskavi je bilo vključenih 520 pacientk ene izmed angleških klinik za ginekologijo in urologijo. Kar 76% vprašanih je potrdila, da se je po opijanju sproščala ob pomoči nezaščitenega spolnega odnosa. Samo 14% moških in 18% žensk trdi, da med priložnostnim seksom uporabljajo kondom.


Od vseh sodelujočih v raziskavi, ki so dopustili vpogled v njihovo kartoteko, jih je imelo 29% mikrobiološko dokazano spolno prenosljivo bolezen. Prav ti pacienti so se pogosteje zabavali, na teden pa popili približno 40% več alkohola, kot posamezniki, ki niso imeli spolno prenosljivih bolezni.

Raziskava je odkrila, da je nezaščiten spolni odnos prakticiralo 76% žensk, med najbolj ‘žurerskimi’ je bilo tudi največ nezaželenih nosečnosti. Ženske, ki se pogosteje udeležujejo razuzdanih zabav, imajo več spolnih partnerjev.

»Seksualna tveganje in pitje alkoholnih pijač sta bila že pred raziskavo povezana, zdaj pa imamo za omenjeno korelacijo tudi znanstveni dokaz. Vlada bo morala storiti več v boju proti alkoholu, ter izpostaviti mere, ki promovirajo zdrave spolne odnose. Politiki morajo rešiti težavo poceni alkoholnih pijač in omogočiti sredstva za programe s katerimi bi se dovolj zgodaj preprečile težave, ki iz tega izhajajo,« trdi Linda Tucker, ena izmed avtoric raziskave.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Paradižnik

27 maja, 2013 0