Tuesday, April 23, 2024

Po obliki in uporabi obstajata dve osnovni vrsti podaljškov za povečanje moškega spolnega organa:


  • Strap-on: kot že samo ime pove, gre za igračko, ki se v erekciji namesti na penis, dodatno pa se jo okoli bokov pričvrsti s trakci.
  • Strapless: pa se na penis namesti podobno kot kondom, zaradi videza naravne anatomske zgradbe je, v primerjavi z opasanim strap-on, prijetnejši za oko.

Uporaba te igračke pa prinaša vsaj eno neprijetnost: vpliva na občutljivost penisa (podobno kot bi med spolnimi odnosi naenkrat namestil vsaj štiri kondome). Kljub temu, da so precej debeli in v celoti prekrivajo moški spolni organ, se ne štejejo kot ustrezna zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi. Za preprečevanje širjenja STD se je uveljavila razlaga, da je pri strap-on podaljških potrebna uporaba kondoma direktno na penis, pri strapless pa se namesti na podaljšek penisa.

Podaljški so sicer izdelani iz dokaj kakovostnih in zanesljivih materialov, vendar za daljši rok uporabe in preprečevanje ruptur, potrebujejo nekaj nege. Lubrikante, ki vsebujejo vazelin, ni priporočljivo uporabljati v kombinaciji s podaljški izdelanimi iz gume in lateksa. Lubrikante, ki vsebujejo silicij, se ne priporoča v kombinaciji s podaljški izdelanimi iz silikona.

Nega izdelkov ne zahteva posebne pozornosti, po spolnem odnosu zadostuje umivanje z milom.

Podaljški lahko začinijo vaše spolno življenje. Lahko so zabavni, igrivi, lahko pa dajejo zgolj občutek novega ‘prijatelja zgolj za seks’. Različne velikosti, premeri in hrapavosti, bodo zagotovo povečali užitek med samo spolnostjo. Če se partner pritožuje nad slabo občutljivostjo, preizkusite podaljšek z vgrajenim vibratorjem. Kljub temu, da je penis prekrit, je moško telo prekrito s številnimi drugimi erogenimi zonami. Svojemu fantu, pa tudi če je posredi laž razložite, da je igračka namenjena zgolj popestritvi vajini posteljnih aktivnosti in nima opraviti z velikostjo njegovega ponosa ali njegovih gimnastičnih sposobnostih.

Kategorija:   Novice, Spolne igračke
Naslednji prispevek

Ticino masa – fondant

26 oktobra, 2012 0