Friday, June 14, 2024

Vznemirljivo je nežno božanje bradavičk in igranje prstov za spodnjimi hlačkami, vendar čez čas takšna predigra postane rutina, rutina pa dolgočasi. Ponujamo vam vodnik po najbolj zapostavljenih erogenih conah.


Erogenih, kaj?

Stari Grki so brž ko ne bili romantiki, beseda ero(gena) – ero, izhaja iz Erosa, grškega boga erotike in ljubezni, gena – genous pa pomeni narediti oz. ustvariti. Skupaj torej pomenita ustvariti /narediti ljubezen/ erotiko.

Erogene cone so predeli telesa, najbolj odzivna na čuten dotik. Poznamo primarne, kjer je koncentriranih največ živčnih končičev kot sta penis in klitoris, ter sekundarne, ki imajo zaradi svoje narave lasten erotičen pomen.

Stopala

Igranje s stopali ni zgolj domena fetišistev. Nožni prsti lahko izzovejo močan odziv. Starodavna metoda imenovana refleksologija, pri kateri se pritiska na določene točke, lahko sproži močno spolno vzburjenje. Ne deluje na vsakogar, masaža stopal pa kljub temu pomirja, obenem pa služi odkrivanju novih erogenih con.

Hrbtenica

Lahko bi dejali, da je hrbtenica najdaljša erogena cona. S prsti ali poljubi zdrsite po njej, partner ali partnerka bosta zagotovo dobila kurjo polt. Z živčnimi končiči je najbolj opremljen predel križa.

Masaža hrbta po napornem delovnem dnevu, je odličen način ogrevanja. Ne samo da sprošča, ampak povečuje pretok krvi v medenični regiji.

Trebuh

Pozabite na trebušnjake, uživajte rajši v nežnih dotikih s prsti. Trebuh je močna erogena cona. Nekatere ženske lahko z nežnim stimuliranjem trebuha dosežejo orgazem. Četudi ne spadate mednje, pa čutni dotiki in masaža povzročajo mravljinčenje telesa.

Zadnjica

Božanje zadnjice je lahko precej prijetno. Če ste pogumni, je lahko prijetno tudi nežno šeškanje.

Ne glede ali se odločite za nežnost ali nekaj grobosti igri z zadnjico posvetite dovolj časa. Nižje kot greste, boljši je erogen odziv.

Kolena in komolci

Kolena in komolci zagotovo niso najbolj privlačen anatomski predel telesa, vendar ponujajo močan čuten odziv. Še posebej pregibna stran je posajena s številnimi živčnimi končiči. Raziščite jih s pomočjo masaže, lahko uporabite malo olja ali losjona.

Med ušesi

Zagotovo ne smemo pozabiti na možgane. Raziskave kažejo, da so možgani naša največja erogena cona. Konec koncev se spolna želja prične z njimi, prav tako pa nadzorujejo naše orgazme.

Seveda pa možgane ne moremo zbuditi s fizično stimulacijo. Ljubljenje spremenite v vizualni praznik, z razpoloženjsko osvetlitvijo in številnimi očesnimi stiki.

Vdihnite feromone, ki jih izloča partnerkin ali partnerjev organizem, ne pozabite na opolzke besede.

Občutljivost

Seks vzbuja čutnost vsega telesa. Seveda se čutni predeli med posameznimi akterji nekoliko razlikujejo, vi pa imate možnost da jih poiščete in zbudite. Verjetno ne bo potrebno vložiti veliko napora.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Posledice depresije pri mami

23 decembra, 2014 0