Wednesday, April 17, 2024

Raziskovalci so preučili podatke skoraj tri milijone odraslih Američanov in odkrili, da se najpogosteje ločujejo pari, ki imajo hčer. Dejavnik ločitve se je za 10% povečal v primerih, da je imel par tri hčerke, znanstveniki pa še niso odkrili, zakaj deklice nekoliko slabše vplivajo na razmerje. Hčerke materam dajejo moč in podporo, da iz slabega zakona lažje izstopijo kot pa le tega poskušajo brezupno rešiti, trdijo psihologi.


Rezultati raziskave kažejo, da se moškim, v kolikor je prvorojenec sin, zdi zakon atraktivnejši. Prav tako se v primeru sina za zakon bolj potrudijo, saj ne želijo, da sin odrašča brez očeta. Podatki za ZDA kažejo, da ženske zahtevajo kar 73% ločitev. Ženske, ki imajo hčerke, ki pomagajo pri hišnih in gospodinjskih opravilih, pogosteje zahtevajo ločitev. Hčerke ponavadi pospravljajo za sabo, sinovi pa puščajo še večji nered.

Prav v omenjenem lahko najdemo, zakaj se matere s hčerkam redkeje ponovno poročijo. Večina pri hčerkah najde uteho in družbo, zaradi česar imajo manjšo potrebo ponovne poroke.

Kategorija:   Novice, Novice