Friday, July 19, 2024
13 junija, 2012

Poiščite vročo točko v njenem mednožju

By 0 1965 Views

V vagini in njeni okolici, so ženske genitalije prepletene z erotičnimi ‘vročimi točkami’. Gre za miniaturne, na erotične dotike izrazito občutljive predele. S stimulacijo teh vročih točk, ženske lažje pripeljemo do vrhunca.


Do sedaj poznanima primarnima erogenima conama, klitorisu in G-točki, sta se pridružili še dve manj poznani vroči točki, točka-U in točka-A. Ščegetavček in U-točka se nahajata izven vagine, G in A točka znotraj nje, v svoji knjigi, The naked woman: A study of femal body, piše Desmond Morris.
 

Organ posvečen zadovoljstvu

Ščegetavček je najbolj občutljivo erogeno mesto. Z njegovim draženjem žensko najlažje pripeljemo do erotičnega vzburjenja. Prepleten je skoraj z 8000 živčnimi vlakni in je najobčutljivejši del ženskega telesa. Njegov pomen je vezan izključno na seksualno zadovoljstvo. Med spolnim odnosom ščegetavček malce nabrekne. Neki avstralski kirurg je nedavno objavil, da je ščegetavček precej večji, saj je precejšen del skrit pod površino. Vidni del je samo njegov vršiček.

U-točka je mali sloj občutljivega tkiva, nameščena direktno nad odprtino sečevoda. Je majhno občutljivo področje med sečevodno odprtino in vagino. Je manj znana erogena cona, katere erotični potencial šele sedaj odkrivajo ameriški znanstveniki. Do sedaj je poznano le, da s stimulacijo U-točke s prsti, koncem jezička ali s penisom lahko izzovemo močno erotično reakcijo.
 

Božja točka

G-točka ali Grafenbergova točka je majhno izredno občutljivo področje, ki se nahaja pet do osem centimetrov znotraj vagine in to na prednji strani njene gornje stene. Ime je dobila po svojem najditelju Ernstu Grafenbergu. Romantiki jo pogosto imenujejo “božja točka”, verjetno zato, ker se ženske z njeno stimulacijo počutijo božansko.
Epicenter potresa je…

A-točka ali AFE cona (anterior fornix erogenous zone), ki jo pogosto imenujejo tudi epicenter. Prav tako je reč o malem delčku izredno občutljivega tkiva, ki se nahaja znotraj vagine med maternico in mehurjem. Znanstevniki jo opisujejo kot degenerirano žensko prostato. Direktna stimulacija te točke lahko privede do močnih orgazmičnih valov. Z razliko od ščegetavčka, je točka-A imuna na post-orgazmično preobčutljivost.

Zasluge za odkritje točke-A pripadajo nekemu malezijskemu zdravniku, ki je točko odkril v devetdesetih letih preteklega stoletja. Penetracija točke-A z moškim spolnim udom, pripelje do hitrega in obilnega vlaženja vagine tudi pri ženskah, ki so manj občutljive na seksualne dotike. V zadnjem času se je na tržišču pojavil dolg in tanek AFE vibrator, namenjen zgolj draženju točke-A, ki je proti koncu zavihan in obrnjen navzgor.

Nekoliko raziskav je pokazalo, da ima vsaka tretja ženska težavo doživeti orgazem zgolj z enostavno penetracijo penisa in da jih do vrhunca pripelje samo draženje ščegetavčka.

Seksologi trdijo, da je za to krivo premalo, z različnimi pložaji, obogateno spolno življenje. Prav zaradi tega ima ženska manj možnosti občutiti svoje “vroče točke” znotraj vagine.

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Deset ženskih grehov v spolnosti

13 junija, 2012 0