Friday, June 14, 2024

Na prvem mestu lahko omenimo lubenico, odličen sadež za odžejanje, hidrira telo, vsebuje dovolj mineralov in naravnega nerafiniranega sladkorja, ki nas odvrne od sladkih prigrizkov. Število kalorij je zaradi visoke vsebnosti vode resnično zanemarljivo.


Poleg lubenice pa lahko s čisto vestjo priporočamo tudi uživanje juh in to hladnih, ki vas bodo ne glede na nizko število kalorij dodobra nasitile. Najboljša izbira je zagotovo juha iz kumaric, ki jo lahko uporabimo tudi kot tekočino za detoksikacijo in pospeševanje presnove.

Železni repertoar poletnih jedilnikov je izbira številnih solat. V solate lahko dodate skoraj vse kar vam pade na pamet od piščančjega mesa in tune, do priljubljene zelenjave prelite z lahkim jogurtom. Kaloričnim prelivom iz trgovin se izognite v širokem loku, raje z njimi eksperimentirajte sami.

Ribe in zelenjava iz žara, ljubiteljem prehrane te vrste pripravljenih jedi, predstavljajo idealni poletni obrok. Vedno imejte pri rolki bučke, čebulo, papriko in jajčevce. S testeninami jih lahko umešate v okusno solato.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Zdravljenje dehidracije pri otrocih

2 julija, 2015 0