Tuesday, September 26, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Starše, ki so v skrbeh, ker njihovi otroci poleti jedo manj, naj potolažimo, da otroci, če so seveda zdravi, sami sežejo po hrani in pijači, ko jo potrebujejo.Ni pa odveč, da v dneh, ko zunaj pripeka huda vročina, starši otroke pogosto opomnijo, da zaužijejo tekočino. V poletnih dneh je dobro, da otroci popijejo čim več navadne vode, ker najbolje odžeja. Otrokom, ki vode ne marajo pa lahko pripravimo naravno limonado, skuhamo čaje ali kompote iz svežega in suhega sadja. Kompote kuhamo, če je le možno, iz domačega neškropljenega sadja, iz jabolk, hrušk, sliv, češenj, višenj, breskev, marelic, …
 


Kompot iz neškropljenih jabolk

Domača neškropljena jabolka temeljito operemo, očistimo, narežemo na krhlje, dodamo sladkor, prelijemo z vodo in damo kuhat. Jabolka naj vrejo 10 minut, potem kompot odstavimo, ohladimo in po želji prepasiramo. Ohlajenemu kompotu dodamo limonin sok.
 

Sadno – mlečni napitek

Sveže sadje temeljito operemo in osušimo. Posebej stolčemo sladko smetano. Hladnemu mleku in jogurtu dodamo sadje, sladkor v prahu in vanilijo ter zmešamo v mešalniku, primešamo stepeno smetano in čimprej ponudimo.

 

Komentarji
Kategorija:   Novice, Zdravje
Naslednji prispevek

Netresk odličen pri težavah z ušesnim maslom

13 junija, 2012 0