Thursday, June 20, 2024

Knjižnice


Brezplačno poletno zabavo za celotno družino ponujajo številne knjižnice v večjih in malo manjših krajih. Knjižnice organizirajo številne poletne delavnice za otroke ali celotno družino. V večini primerov so delavnice brezplačne!

Izlet v naravo

V Sloveniji izgovorom, da nimamo kam, ne gre verjeti. V okolici manjših mestih je samo skok do obronkov gozda, ali pa korak do vrha najbližjega hriba. V večjih mestih so urejeni mestni parki, kjer se odvijajo številne dnevne ali tedenske aktivnosti.

Prelevite se v prostovoljca

V poletnem času se odvijajo številne aktivnosti: športne, kulturne, zabavne… Poiščite organizatorja in se prijavite za prostovoljca. Mogoče se vam zdi smešno, mogoče izpod časti, vendar bodo otroci dobili pomembno sporočilo, da je medsebojna pomoč življenjska vrlina, ki pozitivno vpliva na ves družbeni razvoj.

Prostovoljci ste lahko povsod, že v omenjeni knjižnici, kuhinji za brezdomce, zavetiščih, muzejih, gledališču, ob različnih dogodkih…

Še en plus: vaši otroci bodo navezali stike, ki jim bodo koristili v kasnejšem življenju.

Domača umetnost in obrt

Narava okoli nas družini ponuja brezplačen razvoj umetnosti in obrti. Cvetni šopki, delanje herbarija, kuhanje marmelade ali sokov, izdelovanje piščalk ali enostavnih plovil in letal… V delo vključite otroke, ki bodo radi pomagali, lepi spomini pa jih bodo spremljali celotno življenje.

Ogled lokalni znamenitosti

Ponavadi smo seznanjeni z znamenitostmi v tujini ali naši daljni okolici, ne zavedamo pa se, da se tudi okoli našega doma nahajajo številne zanimive turistične, naravne ali kulturne znamenitosti. Oglejte si jih, mogoče boste nad količino zabave in užitka presenečeni. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Goli, bosi in srečni

7 julija, 2014 0