Saturday, June 15, 2024

Ženska brez seksa je kot roža brez vode, je nekoč dejal nek modrec, te simptome pa je moč, z nekaterimi drobnimi spremembami pri obnašanju, dokaj enostavno opaziti. Za začetek, številne ženske, ki trpijo za pomanjkanjem seksa, prizadene nespečnost in dnevna utrujenost.


Razlog je enostaven – pomanjkanje oksitocina, ki se izloča med orgazmom in deluje kot pomirjevalo, botruje pomanjkanju spanca. Ker oksitocin deluje tudi kot naravno zdravilo proti krčem in bolečinam, so ženske manj odporne na bolečine.

Lep in svetleč videz spolno zadovoljenih žensk je posledica kolagena, ki se izloča med seksom, pomanjkanje kolagena pa povzroča star videz kože. Pomanjkanje progesterona, ki čisti obraz, pa povzroča nastanek aken.

Slabši krvni obtok, kot posledica pomanjkanja seksa, vpliva na spomin, seks pa skoraj za tretjino poveča število protiteles v organizmu. Pomanjkanje seksa torej slabi imunski sistem in negativno vpliva na zdravje.

Poleg fizičnih lastnosti pa obstajajo tudi še posebej vidne psihične indikacije – nezadovoljene ženske so sovražno nastrojene do okolice, najhujši simptom pa je pomanjkanje samozavesti.

 Ko opazite omenjene simptome, ni potrebno spraševati, vse je več kot kristalno jasno. 

Kategorija:   Novice, Zanimivosti